Σήριαλ με τη θητεία γνωστού τραγουδιστή

Παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαδίδονται – άγνωστο από ποιούς-  ο πολύ γνωστός τραγουδιστής και στιχουργός Γιώργος Σαμπάνης θα υπηρετήσει κανονικά την στρατιωτική του θητεία, και με την βούλα των στρατιωτικών γιατρών!

Δημοσιεύματα, επικαλούμενα, όπως γράφουν, πηγές στο <<ιατρικό, αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό του «414» Στρατιωτικού Νοσοκομείου>>  τον θέλουν να έχει πάρει αναβολή 6 μηνών για ψυχολογικούς λόγους.

Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του Σαββάτου (18/1/2014) αναφέρεται :

 <<Ο Γιώργος Σαμπάνης εμφανίστηκε ενώπιον των επιστημόνων της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κρατώντας στο ένα χέρι την κλήση στράτευσης και στο άλλο παλαιότερες γνωματεύσεις ιατρών, με βάση τις οποίες πάσχει από «χρόνια καταθλιπτική συνδρομή», για την οποία ακολουθεί θεραπευτική αγωγή. Ο τραγουδιστής και επιτυχημένος δημιουργός πέρασε από επιτροπή ψυχιάτρων, οι οποίοι κατέληξαν στο ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν μπορούν στην παρούσα φάση να του επιτρέψουν να παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης.Πέρα από την αναβολή διάρκειας έξι μηνών, την οποία ο Γιώργος Σαμπάνης κατάφερε και «εξασφάλισε», οι γιατροί της κλινικής (…) συνταγογράφησαν και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει, ώστε όταν συμπληρωθεί το εξάμηνο να βρεθεί και πάλι ενώπιόν τους για να κρίνουν εάν είναι ικανός για στράτευση ή όχι>>.

 Και συνεχίζει το δημοσίευμα – που βρίθει κολακευτικών σχολίων για τα επαγγελματικά προσόντα του νεαρού καλλιτέχνη και ότι το μαγαζί που εμφανίζεται είναι κάθε μέρα -πλήν μιας – γεμάτο:

<<Η αναβολή στράτευσης που εξασφάλισε, πάντως, έπεσε σαν «μάννα εξ ουρανού» για τους εργαζόμενους στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται, γιατί ο τραγουδιστής τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται στο «ζενίθ» της μέχρι σήμερα προσωπικής του καριέρας. Ετσι, οι εμφανίσεις του θα συνεχιστούν κανονικά και για τους επόμενους μήνες. Από εκεί και μετά, η διαδικασία για τον Γιώργο Σαμπάνη είναι συγκεκριμένη: Αφού ακολουθήσει τη φαρμακευτική αγωγή, οφείλει να παρουσιαστεί εκ νέου το καλοκαίρι στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και να επανεξεταστεί από επιτροπή ιατρών. 
Τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε οι ψυχίατροι να διαγνώσουν ότι ο καλλιτέχνης είναι σε θέση να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και να τον στείλουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης είτε να του δώσουν και νέα αναβολή, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, όταν συμπληρωθούν συνολικά δύο χρόνια αναβολής, θα πρέπει να κριθεί οριστικά με το αίτημα της απαλλαγής ή της ικανότητας θητείας ακόμη και μέχρι τον τέταρτο βαθμό (Ι 4)>>. 

Εφριξαν στο ΓΕΣ με όσα διάβασαν

Όταν στο ΓΕΣ είδαν όλα αυτά έφριξαν, ιδίως μετά την περίπτωση του σεφ Δημ. Σκαρμούτσου, ο χειρισμός της οποίας δεν κολάκευσε καθόλου τις στρατιωτικές υπηρεσίες στα μάτια του μέσου Ελληνα πολίτη.

Και έφριξαν οι επιτελείς του ΓΕΣ  για δυο λόγους: 
-Αφενός διότι τα πράγματα είναι όχι μονο διαφορετικά, αλλά αντίθετα(!) ως προς το στρατολογικό στάτους του Σαμπάνη. Και,
– Αφετέρου διότι ο ίδιος εμφανίζεται στο …twitter να τιτιβίζει άλλους λόγους απουσίας του από την δουλειά του από την πραγματικότητα. 
Και μπορεί μεν, λένε στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ , να γράφει κάποιος ότι θέλει για τον εαυτό του στο twitter, ωστόσο οι »διαρροές» για το τι έγινε (ή δεν έγινε ) ως προς το  στρατολογικό στάτους κάποιου  είναι  τουλάχιστον ελεγκτέες, ιδιωως όταν είναι μη αληθείς. Και ιδιαίτερα όταν με τον τρόπο που εμφανίζονται δείχνουν την κρατική υπηρεσία ( το ΓΕΣ  εν προκειμένω ) να αντιμετωπίζει διαφορετικά τον …σεφ από τον …τραγουδιστή!
Τι λέει το ΓΕΣ από την πλευρά του

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες πηγές του ΓΕΣ:

 Ο τραγουδιστής Γιώργος Σαμπάνης – που ήταν σε αναβολή για λόγους υγείας-  παρουσιάστηκε στο Στρατό πριν τα Χριστούγεννα και η αρμόδια Επιτροπή τον χαρακτήρισε Ικανό κατηγορίας 3 (Ι 3) Αυτό σημαίνει ότι υπηρετεί κανονικά, απλά αντί για σκοπιές με όπλο θα πρέπει να κάνει υπηρεσίες θαλαμοφύλακα με βάρδιες ( ήμερα και νύχτα εναλλάξ, ανάλογα με το πρόγραμμα της μονάδας).

Στις 2 Ιανουαρίου 2014, βάσει του σημειώματος κατάταξης , παρουσιάστηκε στο 2/39 στο Μεσολόγγι.Δήλωσε το πρόβλημα υγείας που είχε και αμέσως εισήχθη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο από 2 έως 9 Ιανουαρίου. Στις 9 Ιανουαρίου πήρε 20 ημέρες αναρρωτική άδεια ενώ πέρασε και πάλι από Επιτροπή Αναβολών και από πλευράς Ικανότητας από  Ι 3 βγήκε Ι 4, άοπλος ( δηλαδή να υπηρετήσει  θητεία χωρίς όπλο). Ταυτόχρονα , συμπληρώνει το ΓΕΣ, εκδόθηκε η κανονική του μετάθεση που είναι το στρατόπεδο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι μόλις τελειώσει η αναρρωτική άδεια (περί την 29η Ιανουαρίου 2014) θα πάει στο Μεσολόγγι και από εκεί σε 1-2 ημέρες θα πρέπει να παρουσιαστεί στην νέα του μονάδα, το 401 Σ.Ν. για να κάνει τους  υπόλοιπους μήνες  της θητείας του, άοπλα.

Άλλα έγραφε o ίδιος στο twitter!

 <<Όπως βλέπετε όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα …φέρονται να διαδίδουν ανεύθυνες »πηγές» >>, μας είπαν σχολιάζοντας  από το ΓΕΣ .

 Μας είπαν όμως πως  έχουν πολλές ( αν και ανεπίσημες) απορίες για όσα έγραφε – δημόσια στο Twitter – ο εν λόγω στρατευμένος.

Στις 2 Ιανουαρίου λοιπόν, την ώρα που ήταν στρατιώτης στο στρατόπεδο Μεσολογγίου,έγραφε:
 ΅
<< Λόγω αμυγδαλίτιδας και αφωνίας θα πρέπει να ακυρωθούν τα επόμενα LIVE 3-4-5-6/ 1!Συγνώμη για την αναστάτωση!Θα με υποστείτε μόνο εδώ!>>
Δηλαδή λέξη για την στράτευσή του, λέξη για τα …ψυχολογικά προβλήματα που διέδιδαν κάποιες ιατρικές και νοσηλευτικές πηγές στρατιωτικού νοσοκομείου…
 Δεν έμεινε μόνο εκεί: Στις 4 Ιανουαρίου,ενώ είχε εισαχθεί  στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για εξετάσεις κλπ, αυτός κάνει …χιούμορ και γράφει στο twitter: <<  Δεν είναι τραγική ειρωνεία εδώ και δυο μέρες να μην έχω βγάλει άχνα και να έχω άλλες τρεις μέρες αφωνία και να έχω τραγούδι Μη Μιλάς;>>.

Στις 10 Ιανουαρίου και ενώ σύμφωνα με το ΓΕΣ είναι σε αναρρωτική άδεια από εκείνη την ημέρα, αυτός αναγγέλλει από το twitter:<< Και μιλάμε και τραγουδάμε! Μαζέψτε δυνάμεις για ACRO.σήμερα το βράδυ!>>

Σας λένε τίποτα όλα αυτά; 
Εμάς ενδεχομένως πολλά, αλλά σε αυτή την φάση  είναι απλές σκέψεις… 
Μένει να δούμε τι θα γίνει αμέσως μετά την λήξη της αναρρωτικής του αδείας, για να βγάλουμε συμπεράσματα…