Κι όμως ο «Σπάρτακος», «στηρίζει» Παναγιωτόπουλο!

Αυτό κι αν είναι είδηση. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων ζητά να αναρτηθεί η διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου για την ασφάλεια του προσωπικού σ΄ όλες τις μονάδες!

Γιατί αυτό; Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του της διαταγής είχαν προηγηθεί αυτοκτονίες στρατιωτών και επειδή τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και η κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Έχει όμως σημασία να διαπιστώσουμε ότι πλέον το ΓΕΣ και το γραφείο του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου παρακολουθεί την καθημερινότητα των μονάδων και παρεμβαίνει.  Οι επιστολές των φαντάρων παίζουν μεγάλο ρόλο καθώς γνωστοποιούν τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και παραβατικότητας, υποχρεώνοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν όπως έχουν καθήκον και υποχρέωση.

Η παρακάτω παράγραφος στέλνει πολλά μηνύματα:

«β. Ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας, που αφορά σε τυχόν προβλήματα που αναφέρονται από Μονάδα σε Μονάδα ή σε Ανεξάρτητη Υπομονάδα»

Να επισημάνουμε ότι η κατάργηση του υπουργικού email  που είχε εγκαταστήσει ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης ήταν μεγάλος στόχος των αντιδραστικών Ενώσεων Αποστράτων, των διοικητών  αλλά και των επιτελικών αξιωματικών, καθώς διαπίστωναν ότι έσπαγαν τα Στεγανά του στρατού και δημιουργούνταν ένας άλλος-ηλεκτρονικός δρόμος πρόσβασης της χακί καθημερινότητας-άρα και των παραπόνων των υφισταμένων τους, στο υπουργικό γραφείο. 

Ενώ ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος καταργεί το email μόλις αναλαμβάνει καθήκοντα στο Πεντάγωνο, ένας άλλος ΥΕΘΑ, επίσης από τον χώρο της ΝΔ, ο Π.Παναγιωτόπουλος που τον διαδέχεται, δημοσιοποιεί τη δέσμευση του να παρακολουθεί το τι συμβαίνει στις μονάδες, αξιοποιώντας και μεθόδους πέραν της υπηρεσιακής οδού.

Το αν θα το κάνει, το αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του είναι άλλο πράγμα. Το θέμα είναι η έκδοση της ίδιας της Διαταγής που δημιουργεί δεδομένο και τι δέσμευση εκφράζει προς το προσωπικό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδηγίες ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ προς νεοσύλλεκτους

«Όχι σε ελληνική εμπλοκή στη Λιβύη»,λέει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εναντίον Χρυσής Αυγής και στη μέση το ΓΕΣ!