Στα Χανιά το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Μουλά, τον ηρωικό πιλότο του μοιραίου Canadair [pics]

Στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα πιλότο Χρήστο Μουλά, που έχασε την ζωή του, ενώ επιχειρούσε μαζί με τον Περικλή Στεφανίδη στο Canadair, που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου.

Η σορός του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου λίγο μετά της 9 το πρωί.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 11:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Κεφαλογιάννη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Συγγενείς και φίλοι έχουν συγκεντρωθεί στον ναό, για να αποχαιρετήσουν τον πιλότο του μοιραίου Canadair.

Ο προαύλειος χώρος της εκκλησίας γέμισε από στεφάνια που έστειλαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον άτυχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονιών του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

ΟΙ δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν το τιμητικό μετά θάνατο τους, βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την Ελληνική γη.

Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ,Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α