Στην Τανάγρα με τα Rafale η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα θα βρεθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μόλις θα φτάσουν τα πρώτα Rafale.

Τουλάχιστον -σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη του vima.gr «Βηματοδότης»- αυτή την υπόσχεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας εξασφάλισε η κυρία Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, αφού η Πρόεδρος εξέφρασε την σχετική επιθυμία της.

Όπως είναι γνωστό, τα πρώτα 6 ελληνικά Rafale θα αρχίσουν να έρχονται στην Τανάγρα από τον Ιούνιο-Ιούλιο και με ρυθμό ένα ανά μήνα.

Όπως σημειώνει επίσης ο «Βηματοδότης», οι πρώτοι τέσσερις τέσσερις πιλότοι που έχουν επιλεγεί, έχουν εμβολιασθεί και πρόκειται εντός της εβδομάδας να φύγουν προς εκπαίδευση στη Γαλλία.

Δείτε τι γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Την επιθυμία της να επισκεφθεί την αεροπορική βάση της Τανάγρας εξέφρασε προς υπουργό Άμυνας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άρχει εκ του Συντάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων και ζήτησε κατά τη συνάντηση που είχαν στον Προεδρικό Μέγαρο με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να επισκεφθεί την αεροπορική βάση για να δει από κοντά τη δράση της.

Ο υπουργός της είπε ότι η Τανάγρα έχει τελευταίως «αναστηθεί» με την ενεργοποίηση των Μιράζ 2000-5, και ότι με την πρώτη ευκαιρία όταν έρθουν τα πρώτα Rafale θα πάνε μαζί.

Και αφού έγινε λόγος για τα Rafale σας ενημερώνω ότι οι πρώτοι τέσσερις πιλότοι που έχουν επιλεγεί έχουν εμβολιασθεί και πρόκειται εντός της εβδομάδας να φύγουν προς εκπαίδευση στη Γαλλία».

Πηγή: tovima.gr