Στολές Στρατού: Η ζώνη λεόντων των 90 ευρώ καταργείται! Παρέμβαση Α/ΓΕΣ

Πάει και η ζώνη των λεόντων που είχαν ζητήσει από τα στελέχη του Στρατού να φορούν με τις στολές τους. Συγκεκριμένα έπρεπε από 1/1/2015 να την φορούν με τις στολές 2,3 και 3α. Πόσο κόστιζε η ζώνη την οποία τα στελέχη έπρεπε να αγοράσουν; Ενεννήντα ευρώ!!!. Κι όμως τους ζητούσαν σ΄ αυτή την οικονομική περίοδο να την πάρουν!

Τα…συνοδευτικά των στολών είχαν ιδιαίτερη σημασία μέχρι πρόσφατα στις ΕΔ. Η περίοδος αυτή έκλεισε ,ελπίζουμε οριστικά.

Ο Α/ΓΕΣ με παρέμβασή του δίνει τέλος σ΄ αυτές τις παραδοξότητες που δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Με προφορική διαταγή του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλιδη δε θα φέρεται η ζώνη ανάρτησης ξίφους με κεφαλές λεόντων, έως τη λήψη απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων επί του θέματος.

Η ΠΟΕΣ από τον Αύγουστο του 2014 είχε θέσει το ζήτημα. Σε έγγραφό της ανέφερε:

“Όπως μας γνώρισαν αρκετοί Αξκοί του Στρατού Ξηράς, μέλη των Περιφερειακών Ενώσεων, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν από το ελεύθερο εμπόριο το παραπάνω απάρτιο στολής, καθόσον από έρευνα αγοράς στην οποία προέβησαν το κόστος της κυμαίνεται από ογδόντα ευρώ (80,00 €) έως ενενήντα ευρώ (90,00 €), αλλά και ούτε τους έχει χορηγηθεί από την Υπηρεσία τέτοιο, και τείνουν να υποπέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα παραποίησης στολής.
Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορηγήσεως του εν λόγω απαρτίου σε όλους τους Αξκούς του ΣΞ και αναστολής της υποχρεωτικότητας του φέρειν, μέχρι τη χορήγησή του”.