Απρόβλεπτες διαστάσεις μπορεί να πάρει η κατάργηση των δωρεάν μετακινήσεων στρατιωτών

Η υπόθεση με τις περικοπές στις καταστάσεις επιβίβασης των στρατιωτών δεν είναι απλή και έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό πρώτα απ΄ όλα τους στρατεύσιμους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι καλούνται να επιβαρυνθούν με 200 και 300 ευρώ για μία ολιγοήμερη άδεια του στρατιώτη παιδιού τους. Δεν είναι σοβαρά αυτά.

Προβληματισμός υπάρχει και στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, αφού είναι βέβαιο ότι αυτό το θέμα προκαλεί προσωπική πολιτική φθορά στον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Η Β΄ Αθηνών με τα λαϊκά στρώματα ψηφοφόρων ως γνωστόν έχει αποδειχτεί “πολιτικό Βιετνάμ” για πολλά μεγάλα ονόματα των πρώην μεγάλων κομμάτων.

Και η κατάσταση ενδέχεται να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη αν δούμε καταστάσεις σαν κι αυτές που προτείνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων. Τι θα γίνει δηλαδή αν στρατιώτες που πάρουν τις άδειές τους για να πάνε σπίτι τους τις γιορτές εμφανιστούν στα κατά τόπους Φρουραρχεία και δηλώσουν οικονομική αδυναμία για την επιστροφή τους στην μονάδα τους ; Θα τιμωρηθούν; Πως και με ποια λογική. Παράπτωμα δεν θα υπάρχει. Θα αναλάβει η υπηρεσία την επιστροφή τους; Κι αν είναι έτσι γιατί δεν γίνεται κάτι με τις καταστάσεις επιβίβασης να τελειώνει το θέμα;

Ποιος θα το πει στον Στουρνάρα;