Στρατός Ξηράς: Στήνουν σκηνές στο χωριό Ζάρκο Τρικάλων [pics]

Μετά το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλο για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές, ο Στρατός φαίνεται πως «έπιασε» δουλειά, καθώς στην περιοχή των Τρικάλων στρατιώτες έχουν στήσει σκηνές, για τους κατοίκους στο χωριό Ζάρκο.

Φωτογραφίες με στρατιώτες του Στρατού Ξηράς δημοσιεύθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου στήνουν σκηνές στο Ζάρκο Τρικάλων, προκειμένου να περάσουν τις επόμενες νύχτες τους εκεί οι κάτοικοι, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα.

Όπως αναφέρει το trikalavoice, το χωριό βρίσκεται στα όρια των ν. Τρικάλων και Λάρισας, ακριβώς πίσω από την Ελασσόνα και λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού και τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν σοβαρά προβλήματα και τα περισσότερα εξ αυτών κρίνονται μη κατοικήσιμα.

Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο χωριό ο στρατός και έστησε σκηνές στο κέντρο του χωριού για να φιλοξενηθούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Το απόγευμα συνεκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις σε όλους για το πως θα πρέπει να κινηθούν συντεταγμένα για να δοθούν λύσεις όπου χρειάζεται, αλλά κυρίως για να νιώθουν ασφαλείς οι πολίτες. Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας όπως το Γριζάνο κυρίως, η Πηνειάδα αι το Διάσελλο.

Πηγή και φωτογραφίες από: Trikalavoice