Συναγερμός στην 112 ΠΜ εξαιτίας της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο – «Έγλειψαν» την περίμετρο οι φλόγες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στον Ασπρόπυργο, θέτοντας σε συναγερμό και την 112 Πτέρυγα Μάχης (112 ΠΜ).

Οι φλόγες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με ένα μέτωπο να κινείται προς την Ελευσίνα και την 112 ΠΜ, όπου βρίσκεται και η βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αν και οι πύρινες γλώσσες προσέγγισαν την 112 ΠΜ, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ήταν ισχυρότατες και αποσόβησαν τον κίνδυνο να περάσουν εντός της Πτέρυγας.

Επιπλέον πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν πως η φωτιά πλησίασε την μονάδα, χωρίς όμως να κινδυνέψουν προς το παρόν οι εγκαταστάσεις της Πτέρυγας Μάχης.

Σχεδόν ταυτόχρονα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο πάρκινγκ του Θριάσιου Νοσοκομείου – οι εγκαταστάσεις του οποίου εφάπτονται της Πτέρυγας Μάχης – με αποτέλεσμα οι φλόγες να περάσουν από την περίμετρό της, αντιμετωπίστηκαν όμως ταχύτατα.

Στα επίμαχα σημεία παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των οικισμών Ποντίων και Βέρας στον Ασπρόπυργο προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ασπρόπυργο. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων, Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νέο μήνυμα εστάλη στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.