Συνδικαλιστικό «μέτωπο» ΕΔ – Σωμάτων Ασφαλείας για μισθολόγιο, συνταξιοδοτικό και οδοιπορικά

Συνδικαλιστικό «μέτωπο» Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας για μισθολόγιο, συνταξιοδοτικό και οδοιπορικά, φτιάχνεται όπως προκύπτει από την εν εξελίξει, η κοινή συνδιάσκεψη των οργανώσεων. Ιδιαίτερα σημαντική ειναι η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων «που μετά απο χρόνια επαναδραστηριοποιούνται».

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων που αναπτύσσει το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να χαράξουν ενιαία πολιτική αντιμετώπισης στα κοινά προβλήματα των ενστόλων, αποφάσισαν να διοργανώσουν κοινή Συνδιάσκεψη. Οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα, Δευτέρα, θα συζητήσουν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν το μισθολόγιο, το συνταξιοδοτικό και τα οδοιπορικά. 

Στην Συνδιάσκεψη συμμετέχουν ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόριος Γερακαράκος, ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Σταθόπουλος Δημήτριος, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δριβάκος Γεώργιος, ο πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ. Σταμούλης Ιωάννης, ο πρόεδρος της Π.Ε.Α.Λ.Σ. Πασσάκος Σπυρίδων και ο πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. Ρώτας Δημήτριος.

Όπως δήλωσε κατά την έναρξη της διάσκεψης ο Γρηγόριος Γερακαράκος, πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ «Όλα αυτα τα ζητήματα ειναι ενιαία για όλους. Οτιδήποτε υπάρξει στην οποιαδήποτε κατεύθυνση θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι ο καθένας να κοιτάει τον εαυτό του. Αυτο λέγεται για μένα συνδικαλισμός».

Απο την πλευρά του, ο Ιωάννης Κατσιαμάκας, πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α, υπογράμμισε οτι οι συναντήσεις αυτες συμβάλουν στην ενότητα. «Για μας είτε κοπεί ενα ευρω απο τον αστυφύλακα είτε απο τον αρχηγό για μας ειναι το ίδιο πράγμα», τόνισε ο κ. Κατσιαμάκας και πρόσθεσε οτι «Σήμερα θα ζητήσουμε να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα του 2012 και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ».

Ο κ Ιωάννης Σταμούλης πρόεδρος της Ε.Α.Π.Σ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στην συνδιάσκεψη και όπως είπε χαρακτηριστικά ειναι «Χαρά μας φετος που μετά απο χρόνια επαναδραστηριοποιούνται οι συναδέλφοι στις ένοπλες δυνάμεις» τονίζοντας οτι «Κάτι καινούργιο ξεκινάει στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων, είναι δίπλα μας σήμερα και τους περιμένουμε στους αγώνες κατα την διάρκεια της χρονιάς.»

Ωστόσο ο κ. Σταμούλης δεν παρέλειψε το γεγονός οτι τα πράγματα για τους πυροσβέστες ειναι «ακόμη πιο άσχημα γιατι το βαθμολόγιο δεν προχώρησε».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και δήλωσε οτι «Είμαστε η μονη ομοσπονδια εν ενεργεία στρατιωτικών. Η μόνη και η νόμιμη μετα την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών». Ο κ Ρώτας υπογράμμισε οτι «όλοι μαζί αναζητούμε και διεκδικούμε τις λύσεις» και πρόσθεσε οτι «προχωράμε πάντα μαζι εμπρός και δυνατά».

Τέλος ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ κ. Δημήτρης Σταθόπουλος ειπε «Πιστεύω να έχουμε την δική μας επανάσταση φέτος. Το συνδικάτο πρέπει να ειναι δυνατό, να ειναι ενωμένο. Απο την αποψη του συνδικάτου ειμαστε ενωμένοι το βλέπετε και θα προχωρήσουμε δυναμικά», πρόσθεσε.

Ε.Π.