Συνελήφθη διοικητής πεζοναυτών στον Βόλο για παράνομα όπλα – Σχέση με Χρυσή Αυγή;

Σύλληψη σοκ γiα τις Ένοπλες Δυνάμεις στον Bόλο.

Αστυνομικες αρχές συνέλαβαν τον διοικητή λόχου της 32 Μιχανοκίνητης Ταξιαρχίας με την κατηγορία της κατοχής παράνομων όπλων και πυρομαχικών.
Συμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του διοικητη βρεθηκαν 2 ενιάρια πιστόλια και 170 φυσίγγια. Πρόκειται για ταγματάρχη 51 έτων απόφοιτο της ΣΜΥ.

Αστυνομικές πηγές συνδέουν το γεγονός με τις έρευνες που έχουν να κάνουν με την Χρυσή Αυγή.

Στο σπίτι του διοικητή  βρέθηκαν επίσης δυο κυνηγετικά όπλα των οποίων οι άδειες δεν είχαν ανανεωθεί από το 2004 και το 2009 αντίστοιχα, ξυφολόγχες, κυνηγετικά μαχαίρια, ένα πιστόλι ηλεκτρικής εκκένωσης, αλλά και ναζιστικό υλικό, όπως και κούπες της Χρυσής Αυγής (δείτε φωτογραφίες).
Από την Αντιτρομοκρατική εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν βρίσκεται απόλυτα εκτεθειμένο το ΓΕΕΘΑ το οποίο με μια έρευνα εξπρές ειχε αποφανθεί οτι δεν υπάρχει καμια σχέση των Ενόπλων Δυνάμεων με την οργάνωση.

Σημειώνουμε οτι σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας κατα την διάρκεια των ερευνών στην οικία και στο χώρο του Ταγματάρχη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η Αστυνομία αναφέρει οτι:  «Ο οπλισμός που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο Αξιωματικός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον αρμόδιο Στρατιωτικό Εισαγγελέα.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να διακριβωθεί η προέλευση και ο τρόπος κτήσης του παράνομου οπλισμού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ΔΕΝ έψαξαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη Χρυσή Αυγή

Χρυσή Αυγή και Ένοπλες Δυνάμεις: «Και τώρα τι κάνουμε»; Η ηγεσία σε αμηχανία

Χρυσή Αυγή και Ένοπλες Δυνάμεις : Η «αβάσταχτη ελαφρότητα των ερευνών»