Συντριβή Canadair CL-215 στην Κάρυστο – Δένδιας: «Η απώλεια ζωής των πιλότων μας προκαλεί βαθύτατη θλίψη – Ειλικρινή συλλυπητήρια»

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έκανε δήλωση σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215.

Canadair

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, έκανε δήλωση σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215 το οποίο συνετρίβη σήμερα το μεσημέρι στην Κάρυστο.

Ο ΥΕΘΑ είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη. Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Υπενθυμίζεται επίσης πως με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair CL-215.

Φωτογραφία Intime News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Patch στελέχους της ΕΛΔΥΣΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Patriot στη Σαουδική Αραβία: Η στρατηγική της Αθήνας απέναντι στον «επιτήδειο ουδέτερο» – Συμμαχίες με Ισραήλ, Ινδία και Εμιράτα

Η αναβάθμιση των Patriot από το Ριάντ που δεν έχει προχωρήσει, οι ισχυρές εναλλακτικές επιλογές της Αθήνας και τα ελληνικά Apache στα Εμιράτα