Συντριβή Canadair CL-215 στην Κάρυστο: Έτσι προκλήθηκε η πτώση του αεροσκάφους [vid]

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση την ανάλυση του οπτικού υλικού που έχει δημοσιευτεί, το αεροσκάφος τύπου Canadair CL-215, τη στιγμή που έκανε την προσβολή της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου και στη φάση της άφεσης του νερού, προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι η συντριβή σημειώθηκε στις 14:52, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους 34 και 26 ετών αντίστοιχα, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ένα ελικόπτερο τύπου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα, σημειώνεται ότι επίγεια τμήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων μόλις προσέγγισαν το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους, ενώ ελικόπτερο από την ομάδα που επιχειρεί αποβίβασε ήδη, από αέρος με γάντζο, διασώστη στο σημείο, όπου υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων (κηροζίνης) του αεροσκάφους που κατέπεσε. Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, έχει σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται σε αναμονή.

Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συμφώνησαν η αυριανή προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο να αναβληθεί για τις επόμενες ημέρες.

Δείτε χαρακτηριστικό πλάνο και την στιγμή της συντριβής: