Συντριβή F-4: Συλλυπητήρια Μητσοτάκη και Τσίπρα για τους ήρωες πεσόντες πιλότους [pics]

Η συντριβή του μοιραίου μαχητικού F-4 Phantom την περασμένη Δευτέρα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρουτσίκας, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έγραψε: «Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα. Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν».

Από την μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό και του κυβερνήτη του μοιραίου F-4 της πολεμικής μας αεροπορίας, Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που έφυγε στην ώρα του καθήκοντος. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».