Τα αποκαλυπτικά βίντεο από τη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΕΘΑ στη Βουλή! Επίθεση ΝΔ κατά ΠΟΕΣ

Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία δικαιώθηκαν οι στρατιωτικοί για τις άδικες περικοπές που τους είχαν επιβληθεί είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είχε προκαλέσει εκνευρισμό, άγριο κυνηγητό της ΠΟΕΣ και προσωπικά του προέδρου της Ανέστη Τσουκαράκη και όπως δείχνουν τα βίντεο από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ, έχουν αφήσει …τραύματα στην ΝΔ!

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ …τόλμησε να πει στον βουλευτή Ρεθύμνου της ΝΔ και τομεάρχη Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη ότι πιθανόν να μην κατάλαβε ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε για να υποστηρίξει μια διάταξη του νομοσχεδίου. Ο κ.Κεφαλογιάννης δεν το πήρε πολύ καλά και εξέφρασε την ενόχλησή του προς το προεδρείο! Αναμέναμε ότι ως νέος πολιτικός και νέος στα θέματα της Άμυνας θα εκτιμούσε ότι ένας στρατιωτικός -οποιοσδήποτε- προσπαθεί να του εξηγήσει θέματα τα οποία δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει.

Αλλά ο κ.Κεφαλογιάννης ήταν τουλάχιστον ήρεμος.

Εκείνος που μας εξέπληξε με την επιθετικότητά του αλλά και τα επιχειρημάτά του κατά της ΠΟΕΣ ήταν ο γνωστός για την ευγένειά του Αθανάσιος Δαβάκης! Είπε ότι η ΠΟΕΣ δεν έχει καμία άλλη αναγνώριση εκτός από μια απόφαση του Αρείου Πάγου για να λάβει αμέσως απάντηση από την κυρία Λιάνα Κανέλλη ,ότι και οι βουλευτές με απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζονται.

Όλα αυτά ότα δυο έδρανα πίσω του βρίσκονταν με στολή τρεις αεροπόροι μέλη του νεοσύστατου αλλά πάρα πολύ αγαπητού όπως φάνηκε στους διαδρόμους και στα έδρανα της Βουλής ΣΕΕΝΣΑ. Ο οποίος για να μην …τα ξανακούσουμε -δικαιολογημένα- από τους αεροπόρους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σύνδεσμος των ιπταμένων αλλά κάποιων αεροπόρων. Αναφέρουμε τη στολή ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΝΟΜΑ τη φορούσαν ,αλλά γιατί αν θυμόμαστε καλά επί υπουργίας Δαβάκη -με ΥΕΘΑ τον Παναγιωτόπουλο και Α/ΓΕΕΘΑ τον Κωσταράκο- όποιος στρατιωτικός φορούσε στολή εκτός υπηρεσίας σε εκδηλώσεις που είχαν έστω και την υποψία …ομιλίας στρατιωτικού γινόταν ο κακός χαμός. Ή μήπως δεν θυμόμαστε καλά.

Αντιθέτως όπως είδαμε στο βίντεο ο κ.Δαβάκης αντάλλαξε ευγενικά χαμόγελα με τους τρεις αεροπόρους με στολή. Κι αν καταλάβαμε καλά υπάρχει μια πολύ καλή σχέση . Ίσως γιατί όπως μας λένε κάποια από τα μέλη του ΣΕΕΝΣΑ υπηρετούσαν επί υπουργίας Παναγιωτοπουλου -Δαβάκη στο ΥΠΕΘΑ. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε και που ακριβώς.

Κάτι τελευταίο για τον κ.Κεφαλογιαννη ο οποιος περίπου κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ ότι ήταν “συνδιαμορφώτης” του νομοσχεδίου. Μακάρι οι στρατιωτικοί να φθάσουν στο σημείο να συνδιαμορφώνουν νομοσχέδια που τους αφορούν,γιατί γνωρίζουν τα θέματα καλύτερα από τον καθένα μας. Να θυμίσουμε στον κ.Κεφαλογιάννη ότι το νομοσχέδιο από την εποχή που ήταν ΑΝΥΕΘΑ ο κ.Ήσυχος είχε βγει σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ! Αν η άποψη της ΠΟΕΣ δεν χρειαζόταν κατά τη γνώμη του ας το πει.Συνεπως δεν υπάρχει θέμα «συνδιαμόρφωσης» του νομοσχεδίου αλλά κατάθεσης απόψεων απ΄ αυτούς που γνωρίζουν καλύτερα τα θέματα των στρατιωτικών.

Καλό θα είναι τώρα που άλλαξε η ηγεσία στη ΝΔ να κάνουν μια σοβαρή κουβέντα περί ΕΔ για να κατανόησουν γιατί όπως λένε “έχασαν τον χώρο” που για χρόνια πολλά πίστευαν ότι ήλεγχαν. Τα βίντεο από την Βουλή θα βοηθήσουν τη συζήτηση αυτή πιστεύουμε. 



 

Η απάντηση στην ενόχληση των δύο βουλευτών της ΝΔ ήρθε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή.

 

Το απόσπασμα που εκνεύρισε τους κυρίους Κεφαλογιάννη-Δαβάκη. Τα συμπεράσματα δικά σας