Θάνατος από καψόνι στη Τουρκία – 10 μήνες με αναστολή η ποινή!

10 μήνες φυλάκιση για τον θάνατο ενός στρατιώτη κατά τη διάρκεια καψονιού. Κι αυτή η ποινή με αναστολή! Συνέβη στη Τουρκία.
Τέσσερις υπαξιωματικοί κατηγορήθηκαν ότι έκαναν καψόνι στο στρατιώτη Εσάτ Μεγκιλί τον χτύπησαν με κλωτσιές και χαστούκια, προκαλώντας έτσι τον θάνατο του.

Ο στρατιώτης Εσάτ Μεγκιλί άρχισε να υπηρετεί την θητεία του στις 26/11/2013 στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Στρατοχωροφυλακής στο Εμιρντάγ του Αφιονκααραχισάρ. 7 μήνες αργότερα ο στρατιώτης Μεγκιλί μετείχε σε δοκιμασία τρεξίματος. Πριν από το τρέξιμο στο πεδίο εκπαίδευσης Αντατσάλ, 6 στρατιώτες είπαν πως δεν αισθάνονται καλά και ότι δεν θέλουν να μετάσχουν στο τρέξιμο. Νευριασμένος ο υπαξιωματικός Οζαϊ Αϊβάζ τους είπε : ¨Θα σας γαμήσω. Προδότες, άθλιοι, θα σας σκοτώσω. Θα τρέξετε, διαφορετικά θα σας σύρω¨. Αργότερα αναφέρεται πως χτύπησε κάποιους στρατιώτες με κλωτσιές και χαστούκια.

Σύμφωνα με το άρθρο του Ισμαήλ Σαϊμάζ από την Ραντικάλ, ο στρατιώτης Μεγκιλί, επειδή φοβήθηκε αναγκάσθηκε να μετάσχει στο τρέξιμο 2.400 μέτρων. 400-500 μέτρα όμως πριν από το τέλος κατέρρευσε. Σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών, οι υπαξιωματικού Οζάϊ Αϊβάζ, Μουσταφά Κορκμάζ, Μουχιτίν Μπας και Σινάν Αλμίς, προσπάθησαν σέρνοντας τον Μεγκιλί να τον κάνουν να τρέξει. Και εκεί ακριβώς τον χτύπησαν με κλωτσιές και χαστούκια. Ο Μεγκιλί λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Εμιρντάγ. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν εκεί πέθανε από ¨καρδιακή ανεπάρκεια¨.
Η εισαγγελία του Πρώτου Αεροδικείου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 4/9 ζήτησε την τιμωρία τους με ποινή τουλάχιστον 10 χρόνια φυλάκισης. Παρόλα αυτά όμως το δικαστήριο στην τελευταία-σημερινή δικάσιμο τους τιμώρησε με 10 μήνες φυλάκιση τον καθένα για ¨επίθεση και κακοποίηση¨.

Haber.sol.org -tourkikanea.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ο Εθνικός Ύμνος έγινε καψόνι στη Σπάρτη

ΛΟΥΗΣ: Πως ένα καψόνι αποκάλυψε το δρομέα που είχε μέσα του