Τι αλλάζει στην απογραφή στρατευσίμων

Υπεγράφη από την Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά και προωθήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία, Υπουργική Απόφαση  που ρυθμίζει τη διαδικασία απογραφής στρατευσίμων.

Με την απόφαση αυτή, εναρμονίζονται οι διαδικασίες παρακολούθησης και απογραφής στρατευσίμων με την πλήρη μηχανογράφηση των στρατολογικών υπηρεσιών. Οι στρατεύσιμοι προκειμένου να συμπληρώσουν το Δελτίο Απογραφής τους μπορούν πλέον να προσέρχονται σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών. Επιπλέον επεκτείνεται από 2 σε 3 μήνες το χρονικό διάστημα κατά το οποίο υποχρεούνται οι στρατεύσιμοι να καταθέσουν τα Δελτία Απογραφής.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των στρατευσίμων θα υπάρχει ευρεία ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας απογραφής μέσω ΜΜΕ, ΚΕΠ, Περιφερειών και Δήμων της χώρας, καθώς και μέσω άλλων φορέων.

Σκοπός των ρυθμίσεων αυτών είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στον πολίτη χωρίς καθυστερήσεις και η εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Διαβάστε ακόμη:

Ένας σεφ στο στρατό – Παρουσιάζεται ο Σκαρμούτσος