Ποιο νέο -αχρείαστο να΄ναι- μηχάνημα λειτούργησε στο 424

Τις αμέσως επόμενες μέρες τίθεται σε λειτουργία ο γραμμικός επιταχυντής και θα ανοίξει τις πόρτες του το τμήμα ακτινοθεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝΕ), ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Διεθνούς Ημερίδας «Επεκτείνοντας τα όρια της Πυρηνικής Ιατρικής» , που έγινε στη συμπρωτεύουσα. 

«Δώσαμε σκληρή μάχη όλο αυτό το διάστημα μαζί με τους ανθρώπους του νοσοκομείου και του επιτελείου στην Αθήνα για να προχωρήσουμε, για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, να πάρουμε τις αδειοδοτήσεις και έτσι σε λίγες μέρες θα ανοίξει τις πόρτες του», επεσήμανε η κ. Γεννηματά για τον γραμμικό επιταχυντή, που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μηχάνημα στην αντιμετώπιση του καρκίνου .Παράλληλα δε υπογράμμισε : <<Πρόθεσή μας είναι τόσο η ανάπτυξη του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος του 424 ΓΣΝΕ όσο και του τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής προς όφελος όλων των πολιτών>>, ενώ τόνισε ότι και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ακτινοθεραπεία σε ένα πολύ αξιόπιστο και πάρα πολύ σύγχρονο μηχάνημα.»Αυτή η μονάδα κι αυτό το μηχάνημα δεν θα κλειστούν στις πόρτες του 424 ΓΣΝΕ, αλλά είναι για όλους τους πολίτες. Έτσι συμβάλλουμε σε μία περίοδο κρίσης, επικεντρώνουμε στον άνθρωπο και δείχνουμε το κοινωνικό πρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων», επισήμανε, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΑ..

.Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο στόχο που έχει η πολιτική του ΥΕΘΑ στο χώρο της Υγείας, τονίζοντας ότι « στόχος είναι να επικεντρώσουμε στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, στον άνθρωπο που υποφέρει»., ενώ είπε  καθαρά  ότι τα οφέλη από την εφαρμογή της πυρηνικής ιατρικής στο 424 νοσοκομείο θα είναι για όλους τους πολίτες.

Η κ Γεννηματά άσκησε – με τον τρόπο της – έμμεση κριτική στο πως ασκείται η πολιτική σε ορισμένους τομείς του κυβερνητικού έργου, τονίζοντας ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα της Υγείας:  «Μέσα από τη θητεία μου ως Υφυπουργός Υγείας στο παρελθόν όσο και ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα, υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας στο στράτευμα, πίστευα και πιστεύω ότι η απαραίτητη μείωση της σπατάλης δεν μπορεί να σημαίνει περικοπή υπηρεσιών Υγείας.Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα πιο εύκολο από τις τυφλές περικοπές, από το να γκρεμίζεις ένα σύστημα που παρά τα προβλήματα του αποτέλεσε  το στήριγμα του ελληνικού λαού>>.

Το πυρηνικό καταφύγιο

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γεννηματά επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου μεταξύ των οποίων και το πυρηνικό καταφύγιο και ενημερώθηκε για την προσφορά και τις δυνατότητες του.

Διαβάστε ακόμη:

Τι αλλάζει για τις γυναίκες ΕΠΟΠ που απέκτησαν παιδί

Γεννηματά: Το NRDC-GR και οι «εκτός ελέγχου» κρίσεις

«Εχουμε λόγο στην περιοχή δώστε μας ρόλο» – Γεννηματά προς αμερικανό υπουργό