Τι πρέπει να μάθει ο Α/ΓΕΣ σε κάποια -ελάχιστα- στελέχη

Ανάμεσα στα καθήκοντα του κάθε Αρχηγού είναι να ελέγχει και να αξιολογεί το αποτέλεσμα της δουλειάς κάθε στελέχους στο οποίο έχει ανατεθεί κάποια σημαντική διοίκηση για την λειτουργία των ΕΔ.

Ο αξιωματικός όμως εκτός από την επαγγελματική επάρκεια, πρέπει να έχει και την ικανότητα να διατηρεί την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητά του σ΄ όλες τους τις εκδηλώσεις και τις αντιδράσεις. Ακόμη κι αν θεωρεί δίκαια ή άδικα ότι έχει αδικηθεί. Τη στολή και τα γαλόνια τα φορά ο στρατιωτικός ακόμη και όταν είναι σπίτι του . Γιατί εκπροσωπεί κάτι αυτή η στολή. Ειδικά για τους υπόλοιπους πολίτες.

Καλό θα είναι λοιπόν ο Α/ΓΕΣ να κάνει ορισμένα σεμινάρια “καλών τρόπων” σε διοικητή του .Να του επισημάνει ότι η …επίδειξη ανδρισμού μέσω “μέσων κοινωνική δικτύωσης” δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητά απο τους διοικητές του. Να τους εξηγήσει ότι όσα έχουν να πουν για να αντικρούσουν θέσεις,απόψεις και δημοσιεύματα μπορούν να τα πουν με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια. Ο εκνευρισμός ,οι ύβρεις και οι απειλές δείχνουν ότι κάτι δεν κάνουν σωστά.