Τι πρέπει να ρωτήσουν οπωσδήποτε οι στρατιωτικοί που θα δουν τον Σταϊκούρα

Η συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ,μπορεί να μην αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία από τους ενδιαφερόμενους για το αποτέλεσμά της. Είναι όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους εκπροσώπους των ενώσεων να θέσουν ευθέως ένα ερώτημα στον κ. Σταϊκούρα και να απαιτήσουν μια απάντηση. Ποιο είναι αυτό;

Πολλές φορές έχει “διαρρεύσει” ότι ο κ.Σταϊκούρας οι κάποιοι επιτελείς του , έχει πει σε εκπροσώπους στρατιωτικών ότι το υπουργείο Οικονομικών σ΄ όλες τις περιπτώσεις των περικοπών είχε ζητήσει από τις τότε ηγεσίες προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα , ώστε αυτές να παρουσιαστούν στην τρόϊκα για να γινόταν μια διαπραγμάτευση. Αυτές οι προτάσεις δεν ήρθαν ποτέ.

Ισως να είναι λοιπόν σήμερα η ευκαιρία να δώσει μια δημόσια -επιτέλους- απάντηση για να διαπιστώσουμε τελικά ποιοι είναι οι “πινόκιο”.

Κατά τ΄ άλλα ο κ. Σταϊκουρας πιστεύουμε ότι δεν θα επαναλάβει όσα είπε προ ημερών στη Βουλή . Θυμίζουμε τι είχε πει για την εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ αλλά και για …διευκολύνσεις που έγιναν στους στρατιωτικούς:

“Η Κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να καταβληθούν τα αναδρομικά προς τους ενστόλους, σε εκτέλεση της σχετικής δικαστικής απόφασης, εξετάζει τρόπους κάλυψης, με διάφορους τρόπους, του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται.
Θυμίζω ωστόσο ότι, ειδικά για τους ένστολους:
▪ Δεν εφαρμόστηκαν, κατόπιν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης, ψηφισμένες περικοπές στο μισθολόγιό τους.
▪ Έλαβαν εφάπαξ εισοδηματική ενίσχυση, με την καταβολή του «κοινωνικού μερίσματος», ως αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των δημοσιονομικών στόχων της χώρας για το 2013.
▪ Έχουν τύχει ευνοϊκών προϋποθέσεων, σε διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, αναφορικά με τις διαδικασίες συνταξιοδότησής τους.
Επομένως, η Κυβέρνηση είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, και αίρει, σταδιακά, στρεβλώσεις και αδικίες που συντελέστηκαν».

Διαβάστε ακόμη:

Στην παράταση πάει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ για «πέναλτι» ετοιμάζονται οι στρατιωτικοί


Τι θ΄ ακούσει ο Σταϊκούρας από τους απόστρατους και τι «συστάσεις» δέχτηκε για τους εν ενεργεία