Τι θα κάνει ο Αβραμόπουλος με τις Ενώσεις Στρατιωτικών;

Χρόνια τώρα οι ενώσεις στρατιωτικών έχουν κριθεί νόμιμες από την ελληνική δικαιοσύνη. Πολλοί οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας που πέρασαν από τότε, κανείς δεν τόλμησε να κλείσει το θέμα.

Δυο άρθρα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αναθεώρησης του νόμου περί καταστάσεως αξιωματικών που αποκάυψε το Onalert προκαλούν ερωτήματα για τις προθέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Κι αυτά του θέτει σε έγγραφό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών:

“κε Υπουργέ.

Την 30-6-2014 δημοσιεύθηκε στο δημοσιογραφικό blog OnAlert άρθρο με τίτλο: «»Ναι» Αβραμόπουλου στη λειτουργία Ενώσεων Στρατιωτικών»  και περιεχόμενο, μεταξύ των άλλων: «Σύμφωνα πάντως με όσα λένε οι ελάχιστοι που έχουν γνώση του κειμένου “στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εναρμονιζόμενο με την υπ ́ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου, θα επιτρέπεται στους εν ενεργεία Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς να συμμετέχουν στα σωματεία τους.

Τι λέει το σχέδιο νόμου: Άρθρο 37

Γενικές υποχρεώσεις Αξιωματικών. 4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Αξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Άρθρο 78 Γενικές υποχρεώσεις Υπαξιωματικών.
4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Υπαξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Θέλοντας επί του παρόντος να μην εκφράσουμε τις τυχόν απορίες και ερωτήματά μας για μέρος του περιεχομένου των διατυπωθέντων ως άνω φερομένων άρθρων του σχεδίου νόμου, ευελπιστούμε ότι ο νόμος που τυχόν επεξεργάζεται το επιτελείο σας, και θα δει το φως της δημοσιότητας για διαβούλευση, δεν θα υποκρύπτει τυχόν παρερμηνείες της απόφασης της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και δεν θα επιφυλάσσει κωλύματα λειτουργίας των Ενώσεων που ούτε σε άλλες εποχές δεν συνέβησαν.
Η Πατρίδα πάει μπροστά κε Υπουργέ κι όχι πίσω. Εμείς τουλάχιστον είμαστε με αυτούς που βαδίζουν εμπρός κι όχι μ ́ αυτούς που οπισθοδρομούν”.

Διαβάστε ακόμη:

«Ναι» Αβραμόπουλου στη λειτουργία Ενώσεων Στρατιωτικών και ο «Δούρειος Ίππος» του ΓΕΕΘΑ