Το καλοκαίρι «σκοτώνει» την θητεία και τα στρατόπεδα!

Το καλοκαίρι “σκοτώνει” την θητεία. Για την ακρίβεια “σκοτώνει” το ωράριο των στρατιωτιών και κατ΄ επέκταση την εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών μονάδων που είναι το ζητούμενο. Αιτία οι ανάγκες που προκύπτουν για την λειτουργία στρατιωτικών κατασκηνώσεων και θερέτρων.

Μονάδες “αδειάζουν” λόγω των αποσπάσεων στρατιωτιών σε τέτοιου είδους υπηρεσίες και η κατάσταση φθάνει σε πολλές περιπτώσεις στο απροχώρητο.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει από καταγγελίες στρατιωτών από συγκεκριμένη μονάδα το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων:

“… Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες.  Πλέον οι υπηρεσίες πηγαίνουν 5 μέσα και μετά έξοδο, ενώ πρόσφατα είχαν εξαφανιστεί εντελώς οι έξοδοι και είχαν αντικατασταθεί από υπηρεσιακά, μετά φυσικά από 8 μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να δώσουν τουλάχιστον 24 υπηρεσίες και μετά  από διαταγή του διοικητή είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος όλη τη μέρα…
Κανείς δεν ελπίζει ότι θα πράγματα θα βελτιωθούν. Ήδη η διοίκηση προειδοποιεί για τις ακόμη χειρότερες μέρες που έρχονται –τονίζοντας ότι θα εξαφανιστούν οι έξοδοι και θα μειωθούν οι άδειες- γιατί απολύονται οι συνάδελφοι της 329 Σειράς Κατάταξης και οι 8μηνίτες.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ των συναδέλφων, με συνεχείς τσακωμούς και γκρίνια.
Το χειρότερο επεισόδιο σημειώθηκε πρόσφατα όταν συνάδελφος που ήταν αρκετές μέρες σε φυλάκιο, όταν επέστρεψε στο στρατόπεδο και τον έβαλαν ξανά σκοπιά βγήκε εκτός εαυτού, άρχισε να απειλεί, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν από τη υπηρεσία, αφού του αφαίρεσαν τα πυρομαχικά.     
Υπάρχουν όμως δύο σημαντικότεροι λόγοι που οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στην απόγνωση.
Ο πρώτος είναι ότι η ονομαστική δύναμη του Τάγματος είναι περισσότεροι από 60 φαντάροι που όμως έχουν μείνει 20-25.
Γιατί;
Μα επειδή οι υπόλοιποι έχουν πάρει απόσπαση ως Υπηρέτες στις κοντινές Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στη Λέσχη Αξιωματικών και στην Υλη Στρατηγείου. Επιπλέον, στη μονάδα σημειώνονται συχνά διακρίσεις καθώς ευνοούνται με εξοργιστικό τρόπο οι ντόπιοι…”

Διαβάστε ακόμη:

Απόπειρα αυτοκτονίας νεαρού στρατιώτη στην ΕΛΔΥΚ


Δείτε το «διαφημιστικό σπότ» του Ισπανικού στρατού