Τουρκικός «Αττίλας» μέσω «στρατιωτικού συνδικαλισμού» κι εμείς σφυρίζουμε αδιάφορα!

Ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας έχει ζητήσει χρόνο για να ενημερωθεί για τις Ενώσεις Στρατιωτικών . Η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά στην συνεντευξή της στο Onalert.gr επικαλέστηκε το νόμο,χωρίς να αμφισβητήσει την δικαστική αναγνώριση των Ενώσεων. Μόνο που όσο εμείς εδώ στην Ελλάδα το συζητάμε και το σκεφτόμαστε, οι Τούρκοι φαίνεται ότι …το χρησιμοποιούν. Ναι ακόμη και τον λεγόμενο “συνδικαλισμό” των στρατιωτικών. Πως;

Γράψαμε πρόσφατα για την παρουσία απόστρατων Τούρκων υπαξιωματικών σε συνέδριο του EUROMIL,του ευρωπαϊκού οργανισμού στον οποίο συμμετέχουν Ενώσεις Στρατιωτικών απ΄ όλη την Ευρώπη . Και της Ελλάδας και της Κύπρου φυσικά.

Η παρουσία των Τούρκων προκάλεσε την αντίδραση των Κυπρίων στρατιωτικών οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνουν δεκτοί στρατιωτικοί ,έστω και απόστρατοι, από μια χώρα που είναι υπεύθυνη για τον Αττίλα . Η μεγάλη διαφορά μεταξύ Κυπρίων και Ελλήνων στο θέμα των Ενώσεων είναι ότι οι πρώτοι δεν είναι …υπό διωγμό αλλά συνεργάζονται αρμονικά με το υπουργείο Άμυνας. Γι΄ αυτό και προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στους δικούς μας στρατιωτικούς το γεγονός ότι οι Κύπριοι συνάδελφοί τους επικοινώνησαν αμέσως τηλεφωνικά με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας για να πάρουν οδηγίες και να συντονιστούν για την τουρκική παρουσία! Σε ανάλογη περίπτωση οι Έλληνες στρατιωτικοί θα ανέμεναν ακόμη στο …ακουστικό τους.

Αντί λοιπόν να αποδεχτούμε ότι η πραγματικότητα των Ενώσεων Στρατιωτικών δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και να αποφασίσουμε πως θα ζήσουμε όλοι μας μ΄ αυτή παριστάνουμε ότι …δεν υπάρχουν. Μακάρι να διαψευστούμε αλλά αυτή η αντιμετώπιση μόνο προβλήματα και μάλιστα σοβαρά θα προκαλέσει.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως παρουσιάστηκε στην Τουρκία η “είσοδος” δικών της στρατιωτικών στην Euromil. Περίπου ως…ένταξη στην ΕΕ!

Και βέβαια δεν λείπουν οι επιθέσεις σε Έλληνες και Κύπριους επειδή αντέδρασαν.

Έχει όμως και σημασία να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που ανέδειξαν ότι έχουν στις τουρκικές ΕΔ. Λένε πολλά για όσους πιστεύουν στον «ανίκητο τουρκικό στραό».

Τουρκική Ιστοσελίδα «HABERartiTurk»
Άρθρο του DedeErselAksu

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Μεγάλη επιτυχία του Συνδέσμου Υπαξιωματικών της Τουρκίας.
Οι Υπαξιωματικοί πλέον είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Τουρκίας (TAS-SEN) που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο AhmetZenginκαι τα μέλη του συμβουλίου SuatTelkes και MehmetAfacan,   συμμετείχε υπό το όνομα της Τουρκίας στην 110η σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του EUROMIL(Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατιωτικών Συνδέσμων) που διεξήχθηκε στην Ιταλική πρωτεύουσα Ρώμη μεταξύ 16-18 Οκτ 2014 και επέστρεψαν στη χώρα μας με μια μεγάλη νίκη ευρωπαϊκή.
Ε/Κ ΛΟΧΑΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΛΟΜΠΥ.
Στο συνέδριο όπου αποφασίσθηκε η συμμετοχή ως μέλη στο EUROMIL της Ισπανίας, Σερβίας και Τουρκίας, ο πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου της Ε/Κ Πλευράς Λοχαγός Σταύρος Κύρου έβαλε τη σφραγίδα της εχθρικής και προκατειλημμένης συμπεριφοράς του.
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Πάνος Μερτίκας και η Νότια Κύπρος έκαναν έντονες δραστηριότητες λόμπυ στο συνέδριο. Ο πρόεδρος του TAS-SENΑχμέτ Ζενγκίν και η ομάδα του έκαναν φιλικές επαφές με τους εκπροσώπους όλων των χωρών μελών.
Ο πρόεδρος του EUROMILEmmanuelJacob έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ομάδα της Τουρκίας και είπε στον εκπρόσωπο της Νότιας Κύπρου ότι το EUROMIL δεν είναι ένας πολιτικός οργανισμός.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟ EUROMIL.
Στις 18 Οκτ 2014, στο πρωινό μέρος του συνεδρίου, ο πρόεδρος του TAS-SENΑχμέτ Ζενγκίν έκανε μια δεκάλεπτη παρουσίαση στα Αγγλικά. Στη ψηφοφορία που έγινε ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Τουρκίας έγινε δεκτός στο EUROMIL με χειροκροτήματα και μεγάλο ενθουσιασμό.
Η ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ!
Λόγω του ότι έγινε αποδεκτός ως μέλος του EUROMIL ο TAS-SEN ο πρόεδρος του συνδέσμου της Νότιας Κύπρου Λοχαγός Σταύρος Κύρου διαμαρτυρόμενος για αυτή την κατάσταση, εγκατέλειψε τη σύσκεψη. Οι εκπρόσωποι των άλλων χωρών καταδίκασαν αυτή τη συμπεριφορά του και ένας ένας έρχονταν και έδιδαν συγχαρητήρια στην τουρκική ομάδα.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο TAS-SENΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ EUROMIL.
Ο TAS-SEN, θα ηγείται της Βαλκανικής Ομάδας στο EUROMILόπου βρίσκονται οι χώρες Μαυροβούνιο, Σλοβενία και Μακεδονία.
ΑΝΑΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Τα προβλήματα των εν ενεργεία και απόστρατων Υπαξιωματικών, οι αυτοκτονίες των υπαξιωματικών, οι ανισότητες στα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαγορεύσεις στις στρατιωτικές λέσχες έχουν αναλυθεί σχεδόν όλα ένα προς ένα.


ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΙΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ TAS-SEN.

Ο πρόεδρος του TAS-SEN Αχμέτ Ζενγκίν που συνομίλησε με την AnaGomesμέλος του Ευρωκοινοβουλίου που έδωσε διάλεξη στο συνέδριο, είπε ότι, τα προβλήματα των Υπαξιωματικών θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το EUROMIL και σύντομα θα τεθούν υπόψη του ΝΑΤΟ και της Κομισιόν.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ TAS-SEN ΑΧΜΕΤ ΖΕΝΓΚΙΝ:
«Κύριε Πρόεδρε, κύριοι του Διοικητικού Συμβουλίου του EUROMIL, κύριοι συμμετέχοντες,
Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Τουρκίας μαζί με την ομάδα μου σας χαιρετούμε.
Οι εν ενεργεία Υπαξιωματικοί που υπηρετούν στο στρατό στην Τουρκία είναι περίπου 93920 και οι εν αποστρατεία Υπαξιωματικοί 96000. Υπηρετούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Υπάρχουν υλικές και κοινωνικές δυσκολίες.
Έρχονται αντιμέτωποι με αδικίες στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στη χώρα μας γίνονται ξυλοδαρμοί, οι Στρατηγοί και οι Αξιωματικοί θέτουν τους εαυτούς τους κάτω από υψηλή προστασία με κανονισμούς.
Στο OYAK (Ταμείο Στρατού), μερίδιο 60% είναι των Υπαξιωματικών. Το OYAK είναι ένα ταμείο βοήθειας αλλά εργάζεται μόνο για τα συμφέροντα των Στρατηγών.
Στις Κοινωνικά Κέντρα που ονομάζονται Στρατιωτικές Λέσχες, δεν δικαιούνται να μπαίνουν Υπαξιωματικοί. Δεν υπάρχει ισότητα στα καταλύματα. Υπηρετούν τα καθήκοντα τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Θέλω να αναφέρω ορισμένα παραδείγματα:
1. Στον τουρκικό στρατό υπάρχουν 93920 ένστολοι Υπαξιωματικοί και 38253 Αξιωματικοί.
2. Υπάρχουν 96000 απόστρατοι Υπαξιωματικοί.
3. Υπηρετούν 342 Στρατηγοί. Αυτός ο αριθμός είναι παγκόσμιο ρεκόρ.
4. Υπηρετούν ακόμα 400378 στρατιώτες. Υπάρχουν 3462 στρατιώτες με σύμβαση.
5. Από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας έγιναν 4 πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος.
6. Οι Στρατηγοί και οι Αξιωματικοί είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου 4ετούς φοίτησης. Τώρα και οι Υπαξιωματικοί εκτός του ότι υπηρετούν υπό δύσκολες συνθήκες, είναι απόφοιτοι 2ετούς ανωτάτης σχολής, και ένα μέρος έχει τελειώσει πανεπιστήμιο 4ετούς φοίτησης. Ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Νετζντέντ Οζέλ είναι απόφοιτος 2ετούς ανωτάτης σχολής.
7. Οι εν ενεργεία Αξιωματικοί παίρνουν μισθό 2000 ευρώ ενώ οι Υπαξιωματικοί 1000 το μήνα. Στους Αξιωματικούς και στους Στρατηγούς δίδονται και επιδόματα.
8. Οι απόστρατοι Αξιωματικοί παίρνουν 1500 ευρώ μισθό ενώ οι απόστρατοι Υπαξιωματικοί 500 ευρώ.
9. Δίδονται αυθαίρετα καταλύματα στους Υπαξιωματικούς.
10. Το ταμείο κοινωνικής βοήθειας OYAKπληρώνει ψηλά πριμ στους Στρατηγούς.
11. Η αμυντική βιομηχανία στην Τουρκία βρίσκεται υπό τη διοίκηση των Στρατηγών και των οικογενειών τους.
12. Είναι στον πίνακα οι αριθμοί αυτοκτονιών των Υπαξιωματικών λόγω βαρετών συνθηκών καθήκοντος και όσο πάει αυξάνονται. Κατά τα τελευταία 20 χρόνια αυτοκτόνησαν 2221 στρατιώτες.
13. Οι Υπαξιωματικοί στα καθήκοντά στους αντιμετωπίζουν βία, ποινές, πνευματική πίεση και προσβολές.
14. Συνταγματικά είναι δύσκολοι όλοι οι δρόμοι του TAS-SEN. Δίδει νομικό αγώνα.
15. Στην πραγματικότητα το Σύνταγμα μας είχε δώσει το δικαίωμα να ιδρύσουμε σύνδεσμο. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί αυτό.
16. Η Τουρκική Δημοκρατία, στο διεθνές πεδίο, υπογράφει συμφωνίες και συμβόλαια σχετικά με κάθε είδους ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά οι υπογραφές είναι μόνο πάνω στα χαρτιά.
17. Υπάρχουν πολύ περισσότερες αδικίες αλλά δεν θέλω να σας απασχολήσω περισσότερο.
18. Γι΄ αυτό το λόγο ιδρύσαμε αυτό το σύνδεσμο. Εμείς είμαστε εδώ.
19. Ο EUROMIL είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Επιθυμούμε να συμβάλετε και εσείς.
Ευχαριστούμε EUROMIL
Ευχαριστούμε Πρόεδρε
Ευχαριστούμε αξιότιμοι συμμετέχοντες».

Τ/Κ ιστοσελίδα «GUNDEM KIBRIS»

Ο Σύνδεσμος Απόστρατων Υπαξιωματικών της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας (ΔΔΑ) της «ΤΔΒΚ» έγινε δεκτός ως μέλος του Συνδέσμου Υπαξιωματικών Τουρκίας(TAS-SEN) που συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Συνδέσμων EUROMIL.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου του συνδέσμου Απόστρατων Υπαξιωματικών της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας (ΔΔΑ) της «ΤΔΒΚ» Εσέν Ομουρλού, σε συνεδρία διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποίησε στην Άγκυρα ο σύνδεσμος Υπαξιωματικών Τουρκίας που συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Συνδέσμων EUROMIL, δέχθηκε με ομοφωνία τον σύνδεσμο ως μέλος.

Ο Εσέν Ομουρλού, ο οποίος είπε ότι, απονεμήθηκε στον ίδιο και στον αντιπρόεδρο του, Ιμπραχήμ Αράμπ που τον συνόδευε, το «Μετάλλιο Ύψιστης Τιμής» από τον πρόεδρο του συνδέσμου Υπαξιωματικών Τουρκίας Καθηγητή Δρ. Αχμέτ Ζενγκίν, στον οποίο παραδόθηκε η σημαία της «ΤΔΒΚ», πρόσθεσε ότι, στη σύσκεψη ανέγνωσε ένα μήνυμα που έστειλε ο «πρόεδρος» Ντερβίς Έρογλου.

«ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΤΙΜΗΣ» ΣΤΟΝ «ΠΡΟΕΔΡΟ» ΕΡΟΓΛΟΥ

Ο Εσέν Ομουρλού, είπε ότι, ο σύνδεσμος Υπαξιωματικών Τουρκίας έκρινε κατάλληλο να επιδώσει στον Έρογλου το «Μετάλλιο Ύψιστης Τιμής» λόγω της αποφασιστικότητας και των επιτυχημένων προσπαθειών του για την προστασία του Τουρκοκυπριακού λαού και έδωσαν στον ίδιο το μετάλλιο για να το δώσει στον Έρογλου.

Ο Ομουρλού στην ομιλία που εκφώνησε στο συνέδριο στην Άγκυρα, καταδίκασε τη συμπεριφορά των Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών και είπε ότι, εάν υπάρχει μια κατοχή και ένας εισβολέας στην Κύπρο, αυτός είναι η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία κατέχει δια της βίας των όπλων την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 με την υποστήριξη και την προτροπή της Ελλάδας.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ»

Σε γραπτή ανακοίνωση που έκανε σήμερα ο Εσέν Ομουρλού, ενημέρωσε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατιωτικών Συνδέσμων EUROMIL, σχετικά με τη διαδικασία αποδοχής υποψηφιότητας του συνδέσμου Απόστρατων Υπαξιωματικών της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας της «ΤΔΒΚ».

Ο Ομουρλού, είπε ότι, στο 110ο συνέδριο του EUROMIL που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη της Ιταλίας στις 16-18 Οκτωβρίου, ο Σύνδεσμος Υπαξιωματικών Τουρκίας υπέβαλε πρόταση για το θέμα εκπροσώπησης του συνδέσμου Απόστρατων Υπαξιωματικών της Διοίκησης Δυνάμεων Ασφαλείας της «ΤΔΒΚ» υπό την ομπρέλα του.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΟΤΙ Η «ΤΔΒΚ» ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

Ο Ομουρλού, ο οποίος είπε ότι, οι Ελληνοκυπριακοί και Ελλαδικοί σύνδεσμοι, αφού τάχθηκαν ενάντια στην πρόταση, εγκατέλειψαν το συνέδριο με τον ισχυρισμό ότι, η «ΤΔΒΚ» είναι παράνομη, δήλωσε πως, ο EUROMIL αποφάσισε να κατακρίνει και να καταδικάσει την συμπεριφορά των Ελληνοκυπριακών και Ελλαδικών αντιπροσωπειών ξεκαθαρίζοντας ότι, αυτός ο οργανισμός (EUROMIL) δεν έχει πολιτικό σκοπό.

Ο Ομουρλού, ανέφερε ότι, στο συνέδριο του EUROMIL που έγινε στη Ρώμη, υποβλήθηκε σε ψηφοφορία η υποψηφιότητα του συνδέσμου Υπαξιωματικών Τουρκίας και έγινε αποδεκτή.

Ο Ομουρλού που ενημέρωσε ότι, κατά τις εργασίες του EUROMIL δόθηκε στον σύνδεσμο Υπαξιωματικών Τουρκίας η προεδρία της ομάδας των Βαλκανικών χωρών, στην οποία συμμετέχουν το Μαυροβούνιο, η Σλοβενία και η «Μακεδονία» τόνισε ότι, παρά την στάση των Ελληνοκυπριακών και Ελλαδικών αντιπροσωπειών που δεν υπολογίζουν καθόλου την «ΤΔΒΚ» και τον Τουρκοκυπριακό λαό με την μέθοδο του Βυζαντίου, ο τουρκικός σύνδεσμος κέρδισε το δικαίωμα εκπροσώπησης του στον EUROMIL.