Τρόϊκα «τσακωμού» και σωτηρίας στα Γενικά Επιτελεία! Ποιος ο λόγος της «σύγκρουσης»

Η σωτηρία μια ανθρώπινης ζωής είναι ότι πιο σημαντικό προσφέρει να κάποιος . Οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν το προνόμιο να έχουν κάνει αυτή τη παροχή πολλές φορές.

Ακομη κι όταν πρόκειται για απερίσκεπτους ,ανόητους και ανεύθυνους οι οποίοι αγνοώντας τη μανία της φύσης παίρνουν τη θαλαμηγό τους και βγαίνουν στο πέλαγος, η ευκαιρία να σωθούν είναι δεδομένη. Αν και ίσως η απερισκεψία τους θα έπρεπε να έχει επιπτώσεις νομικές ή οικονομικές.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί πρέπει να συγχαρούμε το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ, τα πληρώματα των ελικοπτέρων του ΠΝ και του ελικοπτέρου της ΠΑ για την επιτυχή διάσωση των επιβαινόντων σε θαλαμηγό κάπου στη Μονεμβασιά. Μετά από τα συγχαρητήρια αρχίζουν τα ευτράπελα:

•Όλη μέρα τρία Γενικά Επιτελεία “τσκακώνοντα” για το ποιος είχε το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία!

•Το ΠΝ εκτιμούσε ότι η ανάκληση του πληρώματος της φρεγάτας ΥΔΡΑ στον Ναύσταθμο μέσα στη νύχτα, ο απόπλους και το ταξίδι μέσα σε μανιασμένα κύματα μέχρι τη περιοχή που είχε εντοπιστεί η θαλαμηγός ήταν ένα είδος “εξετάσεων” σε πραγματικές συνθήκες δύσκολες . Και τις πέρασε πράγματι με επιτυχία.

Συνεπώς όλοι είναι δικαιολογημένο να δηλώνουν ευχαριστημένοι κι όχι να …συγκρούονται αναγκάζοντας το ΓΕΕΘΑ να μπει στο παιχνίδι και με ανακοίνωσή του να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Κάτι που αν είχε κάνει από την αρχή τίποτα από τα ευτράπελα δεν θα είχε συμβεί.

•Τα ίδια βεβαίως ισχύουν και για τις παράτολμες πτήσεις των ελικοπτέρων του ΠΝ και της ΠΑ, με το Super Puma της τελευταίας να ολοκληρώνει την επιχείρηση και να παραλαμβάνει τους “ναυαγούς”.

Συνεπώς όλοι είναι δικαιολογημένο να δηλώνουν ευχαριστημένοι κι όχι να …συγκρούονται αναγκάζοντας το ΓΕΕΘΑ να μπει στο παιχνίδι και με ανακοίνωσή του να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Κάτι που αν είχε κάνει από την αρχή τίποτα από τα ευτράπελα δεν θα είχε συμβεί.

Τέτοιες επιχειρήσεις πρέπει ,επιβαλλεται να προβάλονται προς τα έξωω. Δίνουν ικανοποίηση μεγαλύτερη στο προσωπικό ακόμη και από τις επιχυμένες και εντυπωσιακές ασκήσεις. Δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη τόνωση ηθικού για έναν άνθρωπο από το αίσθημα ότι όχι απλά πρόσφερε ,αλλά έσωσε ζωές. Δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στους γραφικούς “δεινόσαυρους” της πολιτικής που χαρακτήρισαν τους στρατιωτικούς “αντιπαραγωγικούς”.

Αντί λοιπον η “τρόϊκα” των Γενικών Επιτελείων να “πλακώνεται” ας βρει τρόπο ώστε να μπορεί έγκαιρα να προβάλλει τα κατορθώματα των ανθρωπων που παλεύουν με τα ακραία καιρικά φαινόμενα προσατεύοντας ακόμη και απερίσκεπτους συμπολίτες μας. 

Διαβάστε ακόμη:

Θυελλώδης διάσωση μέσα στη νύχτα από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ και 2 ελικόπτερα – Απίστευτη επιχείρηση


Διάσωση από κρουαζιερόπλοιο – ΒΙΝΤΕΟ της ΠΑ που είναι παντού