UNIFIL: Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» με την τουρκική φρεγάτα «TCG HEYBELİADA» [pics]

Η φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την φρεγάτα «TCG HEYBELİADA» του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, η συνεκπαίδευση του ελληνικού και του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έγινε στο πλαίσιο της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), στην οποία συμμετέχουν και οι δύο χώρες.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με την ελληνική φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ»: 

H ναυτική δύναμη της UNIFIL, στην οποία συμμετέχουν Ελλάδα και Τουρκία, που αναπτύχθηκε τον Οκτώβριο του 2006, υποστηρίζει το ΠΝ του Λιβάνου στην παρακολούθηση των χωρικών του υδάτων, στην ασφάλεια της ακτογραμμής και στην αποτροπή της εισόδου όπλων ή σχετικού υλικού δια θαλάσσης στον Λίβανο. Μια άλλη σημαντική πτυχή της αποστολής είναι να βοηθήσει στην οικοδόμηση των ναυτικών δυνατοτήτων του Λιβάνου για την αποτελεσματική περιπολία των 110 ναυτικών μιλίων της ακτής του Λιβάνου, έως ότου το Ναυτικό και οι Δυνάμεις Ασφαλείας της χώρας είναι σε θέση να εκπληρώσουν μόνες τους τα καθήκοντα θαλάσσιας ασφάλειας.

Επίσης, πραγματοποιεί εναέρια επιτήρηση σε θαλάσσια και χερσαία εδάφη προς υποστήριξη των αρχών του Λιβάνου και συμμετέχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε στενό συντονισμό με το λιβανέζικο Ναυτικό.

Στη ναυτική δύναμη της UNIFIL συμμετέχουν ναυτικές μονάδες από το Μπαγκλαντές (1 πλοίο), τη Γερμανία (1 πλοίο), την Ελλάδα (1 πλοίο), την Ινδονησία (1 πλοίο και 1 ελικόπτερο) και την Τουρκία (1 πλοίο).