Ο Βερύκιος, «νίκησε» τον ταξίαρχο που «σέρφαρε με ανασφάλεια» στο διαδίκτυο

Νικητής από την δικαστική μάχη με τον απόστρατο πλέον ταξίαρχο που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ ,βγήκε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος.

Απόφαση του εφετείου Αθηνών που έκρινε παμψηφεί αθώο τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο κατά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε ασκήσει εναντίον του, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία.

Την άνοιξη του 2007, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ,είχε ασχοληθεί με την εμπλοκή του ταξίαρχου σε ιστοσελίδες ομοφυλόφυλων και στην συνέχεια ακολούθησαν αναδημοσιεύσεις ,μεταξύ των οποίων και της εφημερίδας στην οποία εργάζεται ο Βερύκιος.

Το δικαστήριο με πρόεδρο την Ρέστα Αικατερίνη, δικαστές Μουρμάντζα και Μαυροειδή Ιωάννη και εισαγγελέα την Σταθέα Ουρανία έκρινε ως αληθείς τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις και ότι οι δημοσιογράφοι δεν είχαν δόλο να δυσφημίσουν τον συγκεκριμένο απόστρατο ταξίαρχο, ο οποίος σερφάροντας στο Ίντερνετ δεν περιφρούρησε ως όφειλε την προσωπική του ζωή.

Άκρως καθοριστική και αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του ταξίαρχου Μάνου Σφακιανάκη, πρώην διευθυντή ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος περιέγραψε με λεπτομέρειες πως κατασχέθηκαν οι Η/Υ του ταξίαρχου .
Καταπέλτης κατά του απόστρατου ταξίαρχου ήταν και η εισαγγελέας Ουρανία Σταθέα, η οποία προτείνοντας την αθώωση του δημοσιογράφου στηρίχτηκε στην κατάθεση Σφακιανάκη, αλλά και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομολογία για το ρόλο του δημοσιογράφου στη μάχη υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.