ΒΙΝΤΕΟ: Η ημέρα του άνδρα στη Ρωσία! Δείτε προτάσεις…εορτασμού!

Στη Ρωσία, η 23η Φεβρουαρίου, η «ημέρα του Υπερασπιστή της πατρίδας», έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως η «ημέρα του άντρα». Και η Μόσχα είναι το ιδανικό μέρος για γιορτάσει κανείς τη μέρα αυτή «σαν άντρας». Ιδού λοιπόν, τι μπορούν  να κάνουν οι Ρώσοι για να το …γλεντήσουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα Η Ρωσία σήμερα:

Γιορτάζεται στη Ρωσία στις 23 Φεβρουαρίου. Καθιερώθηκε επί ΕΣΣΔ το 1922, ως «Ημέρα του Κόκκινου Στρατού και Στόλου». Το 1955 μετονομάστηκε σε «Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας». Σήμερα, η 23η Φεβρουαρίου αποτελεί την ανεπίσημη εθνική εορτή των αντρών, η οποία γιορτάζεται τόσο από παρέες, όσο και στις οικογένειες, και έχει μαζικό χαρακτήρα. Την ημέρα αυτή δέκτες ευχών γίνονται και οι γυναίκες που πολέμησαν στον Μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο, καθώς και εκείνες που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. 

1. Πτήση στη στρατόσφαιρα και ακροβατικό πιλοτάρισμα με μαχητικό Mig-29


Το πτητικό πρόγραμμα με ένα αεριωθούμενο μαχητικό Mig-29 περιλαμβάνει πτήση στη στρατόσφαιρα σε ύψος 18 χιλιομέτρων και μια σειρά από ακροβατικές φιγούρες όταν το αεροπλάνο κατέβει σε χαμηλότερο ύψος. Το όλο ταξίδι θα διαρκέσει 3 με 4 ώρες. Η επιφάνεια της Γης που θα στρογγυλεύει στον ορίζοντα, ο λαμπερότατος ήλιος και ο σκοτεινός ουρανός, είναι οι εικόνες που θα δει ο ταξιδιώτης καθώς το μαχητικό θα πιάνει υπερηχητικές ταχύτητες. Η παραμονή στη στρατόσφαιρα θα διαρκέσει περίπου 3 με 5 λεπτά, και στη συνέχεια το αεροσκάφος Mig-29 θα αρχίσει την κάθοδο σε χαμηλότερα ύψη. Όταν θα φτάσει στο κατάλληλο ύψος, ο πιλότος θα επιδείξει στον ταξιδιώτη ένα πλήρες πρόγραμμα από πολύπλοκους ακροβατικούς ελιγμούς.
15.750 ευρώ

2. Διαδρομή με τεθωρακισμένο

Στον γραφικό συνοικισμό Κουμπίνκα της περιοχής Οντιντσόβο, 64 χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα, βρίσκεται το εξαιρετικό πολεμικό-ιστορικό μουσείο τεθωρακισμένων οπλικών συστημάτων της Γενικής Διεύθυνσης Τεθωρακισμένων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα (πάνω από 300), τα οποία συγκεντρώνονται από το 1931. Εδώ μπορεί να γίνει πραγματικότητα το παιδικό όνειρο κάθε άντρα. Μπορείτε να κάνετε «μια βόλτα» με το θρυλικό άρμα του Μεγάλου Πατριωτικού πολέμου Τ-34. Η βόλτα αυτή ως μέλος του πληρώματος του τανκ θα κρατήσει 4 ώρες και δεν περιλαμβάνει μόνο τη διέλευση δασώδους περιοχής, αλλά και μερικές βολές από το πυροβόλο του οχήματος.

3. Καταφύγιο της εποχής του Ψυχρού πολέμου

Η πεζή περιήγηση στο καταφύγιο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Ετοιμαστείτε για μια κατάβαση και ανάβαση μακράς διάρκειας. Το καταφύγιο βρίσκεται σε βάθος 60 μέτρων. Στη διάρκεια της περιήγησης θα μπορέσετε να φορέσετε στολή χημικής προστασίας και φόρμα ασυρματιστή, να πληροφορηθείτε πώς ζούσε και εργαζόταν το προσωπικό στο χώρο και να δείτε τη μοναδική αρχιτεκτονική του. Το καταφύγιο εξασφαλίζει ακόμη και σήμερα πλήρη προστασία από επίθεση με πυρηνικά όπλα. Η έκτασή του είναι περίπου 7000 τετ. μέτρα, επομένως, θα περπατήσετε πολύ στους υπόγειους λαβύρινθους.