Βουλή: Ανάβει το «πράσινο φως» για καταβολή επιδόματος σε πληρώματα πολεμικών πλοίων και μετέχοντες σε «ειδικές αποστολές»

Το «πράσινο φως» όχι μόνον για την καταβολή του λεγόμενου «Επιδόματος Στόλου», αλλά και την επέκτασή του και σε άλλες «μάχιμες» ομάδες, ανάβει η ψήφιση της τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο περιελήφθη τροπολογία, η οποία αυξάνει το προϋπολογισθέν ποσό για το επίδομα από τα 19 στα 25 εκατομμύρια ευρώ, καθώς μετά από πιέσεις της στρατιωτικής ηγεσίας θα περιλαμβάνει και το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

Ειδικότερα το άρθρο 2 της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο, αναφέρει:

 

Όπως προκύπτει από την τροπολογία, το επίδομα θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2023, κατά συνέπεια οι δικαιούχοι του θα το δουν άμεσα στο μηνιαίο εισόδημά τους.

Όπως ρητά αναφέρεται στην τροπολογία «το επίδομα της παρούσας προσαυξάνεται για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή, καθώς και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή».

Η αναφορά σε πληρώματα των πολεμικών πλοίων «που βρίσκονται σε αποστολή», αφορά και σε όσους μετέχουν σε διεθνείς αποστολές, όπως για παράδειγμα η «Επιχείρηση Ειρήνη» στη Λιβύη.