Το «χαρακίρι» του Α/ΓΕΕΘΑ,το «κυνήγι» του ΣΥΣΜΕΔ και τα επικίνδυνα σενάρια περί …στάσης

Το χειρότερο της σύγκρουσης Α/ΓΕΕΘΑ- ΣΥΣΜΕΔ είναι ότι αποδεικνύει ότι η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ όχι απλά δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στο στράτευμα αλλά κάνει ότι μπορεί για να επιδεινώσει την κατάσταση. Και είναι προφανές ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει κάνει τις επιλογές του: μεταξύ του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού έχει επιλέξει το δεύτερο. Το γιατί είναι δική του υπόθεση.Η θέση του πάντως θα έπρεπε να είναι ακριβώς στη μέση. Δεν μπόρεσε να την κρατήσει και υποχώρησε, κάνοντας “χαρακίρι”. Αλλά κι αυτό δική του υπόθεση είναι.Το κακό είναι ότι «τραυματίζει» κι άλλο τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ.Κωσταράκος εγκαλεί λοιπόν τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ για την ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο και στην οποία του έθεταν ορισμένα ερωτήματα,μεταξύ των οποίων τις ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά ζητήματα των στρατιωτικών και για την μονιμότητα υπαξιωματικών.

Το περίεργο στην αντίδρασή του είναι ότι στις όποιες απαντήσεις του, ανεπίσημες και επίσημες δεν μας λέει τίποτα για την “ταμπακέρα”. Η οποία είναι:

 

Κι επειδή υπάρχει και η άλλη πλευρά ,αυτή του ΣΥΣΜΕΔ.

Η ανακοίνωση του Σαββάτου, δεν διαφέρει σε τίποτα από εκατοντάδες άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η μόνη της διαφορά ήταν ότι απευθυνεται προσωπικά στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αυτό θεωρήθηκε απρέπεια.

Λάθος ήταν και η επίκληση συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, την οποία το ΓΕΕΘΑ αρνείται και πάντως ο ΣΥΣΜΕΔ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ακόμη κι αν υπήρξε. Όλα αυτά όμως δεν δικαιολογούν την αντίδραση του Α/ΓΕΕΘΑ ,ούτε τα όσα απίθανα γράφονται.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και θα πρέπει να τα πούμε με το όνομά τους:

 
Διαφορετικά ,με μεγάλη μας λύπη σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με διάφορα άλλα “συνδικαλιστικά μορφώματα” , τα οποία θα είναι αδύνατον να μαζευτούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ καλεί σε απολογία τους επικεφαλής του ΣΥΣΜΕΔ. Επιχείρηση «σκληρή πυγμή»!

Μονιμότητα στρατιωτικών. Κι όμως υπάρχουν εισηγήσεις για κατάργηση σε ΥΠΑΞ. Έγγραφο

7 στους 10 στρατιωτικούς δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους! Εκρηκτικό κλίμα