Χάρη σ΄αυτούς πετάνε τα αεροπλάνα μας – Δείτε ποιοι είναι

Τα αεροπλάνα δεν πετάνε μόνα τους. Και δεν αρκούν οι πιλότοι για να είναι στον αέρα. Άνθρωποι που “λιώνουν” ειδικά αυτή τη περίοδο μέσα σε υπόστεγα ή κάτω από το καυτό ήλιο είναι αυτοί που εγγυώνται ότι το αεροσκάφος θα πετάξει και θα κάνει τη δουλειά του.

Όλα αυτά αποτυπώνονται σε μια φωτογραφία από την ΕΑΒ που πήρε την πρωτοβουλία να μας θυμίσει ότι σ΄ αυτή την πολύ σημαντική εταιρεία για τη χώρα εργάζονται άνθρωποι.

Σε δύο φάσεις εξελίσσονται από την »Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία» (ΕΑΒ) οι εργασίες συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών Κανανταίρ της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν ήδη ριχτεί  στις μάχες με τις φλόγες ανά την Επικράτεια και τούτο το καλοκαίρι.

Η πρώτη που έγινε στις εγκαταστήσεις της ΕΑΒ στην Ταναγρα βάση του μεσοπρόθεσμου σχεδιασμού ώστε να είναι έτοιμα τα αεροσκάφη με την έναρξη της πυροσβεστικής περιόδου και η δεύτερη συνεχίζεται στην αεροπορική βάση υποστήριξης στην Ελευσίνα για το καθημερινό σέρβις και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν – έργο που εγγυάται για άλλη μία χρονιά την επιχειρησιακή ετοιμότητα του συνόλου των Πυροσβεστικών μας Αεροσκαφών.

Στην φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΑΒ και ανάμεσα σε πιλότους της Πολεμικής μας Αεροπορίας βλέπουμε 35 από τους εργαζόμενους της κρατικής εταιρίας που εργάστηκαν για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη την περίοδο της συντήρησής τους. <<Υπό την υπεύθυνη και συστηματική καθοδήγηση της Διοίκησης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στην αποστολή τους. Τώρα, κλιμάκιο των εργαζομένων συνεχίζει το έργο της ΕΑΒ στην Ελευσίνα, για την καθημερινή υποστήριξη του έργου των πιλότων και γενικότερα του πυροσβεστικού σώματος>>, αναφέρει η λεζάντα, που συνεχίζει:<<Άλλοι 1.355 εργαζόμενοι της ΕΑΒ δεν φαίνονται στη φωτογραφία. Ωστόσο ο ρόλος τους ήταν και είναι εξίσου σημαντικός για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας προς την Πολεμική μας Αεροπορία αλλά και τη διεθνή αγορά.Όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας –με αίσθημα υπερηφάνειας για την αποστολή του και συναίσθηση ευθύνης τόσο απέναντι στη συντεταγμένη Πολιτεία όσο και στους Έλληνες Πολίτες- μένει προσηλωμένο στο έργο του παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες>>.

Είναι αλήθεια πως ό,τι γίνεται στην ΕΑΒ οφείλεται εν πολλοίς στους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας που <<στέκονται πάντα κατά απόλυτη προτεραιότητα στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων>>,όπως διαβεβαιώνει η Διοίκηση της εταιρείας Όπως είναι αλήθεια ότι πολλές φορές το έργο προχωρά και χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες αυτού του προσωπικού που έχει αποδεκατιστεί από τις αποχωρήσεις , χωρίς να γίνεται η αναγκαία αντικατάστασή του.

Από όλους μας – και το προσωπικό της ΕΑΒ- <<καλές προσγειώσεις στους πιλότους και καλή επιτυχία στους πυροσβέστες μας τη δύσκολη αυτή περίοδο>>.

Λ.Λ.