«Ξεχάστε οριστικά λύση στο ασφαλιστικό στρατιωτικών της περιόδου 1990-92»

Ρελάνς στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών επιχειρεί ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος , για το θέμα του ασφαλιστικού των καταταγέντων την περίοδο 1990-92 στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επί της ουσίας επιβεβαιώνεται αυτό που το Onalert.gr έχει γράψει : η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε “διόρθωση” της αδικίας γι΄ αυτή τη κατηγορία στρατιωτικών αναμένοντας τη συνολική ρύθμιση του ασφαλιστικού. Το κακό είναι ότι αυτή η “συνολική ρύθμιση” ενδιαφέρει σε σημείο υπερβολής τους δανειστές, οι οποίοι δεν έχουν αγαθές προθέσεις.

Η ανακοίνωση Ήσυχου

Το Γραφείο Τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, με αφορμή πρόσφατο υπόμνημα της ΠΟΕΣ που κοινοποιήθηκε και στον ΑΝΥΕΘΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Η πρόσφατη επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) με ΑΠ 35/20 Απρ 2015,  προκαλεί ερωτηματικά.

Η ηγεσία των Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να κάνει δεκτή κανενός είδους διαφοροποίηση μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνεπώς  η ΠΟΕΣ οφείλει να ξεκαθαρίσει για ποιό λόγο διαφοροποιεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε προνομιούχους και μη, σε δικαιούμενους αποκατάστασης και σε ανεπίστρεπτα αδικημένους, εμμένοντας σε αποκατάσταση μόνο όσων κατατάγησαν από το 1990 έως 1992, εξαιρώντας από οποιαδήποτε διεκδίκηση όσους υπηρετούντες κατετάγησαν από το 1992 και μετά.
 
Ασφαλώς οι καταταγέντες 1990-1992, έχουν υποστεί μεγαλύτερη αδικία καθώς με το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο είχαν αυξημένες συνταξιοδοτικές προσδοκίες. Η βίαιη όμως μεταβολή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του στρατιωτικού προσωπικού και των σωμάτων ασφαλείας με τον μνημονιακό νόμο 3865/2010 αφορά το σύνολο του προσωπικού που κατετάγη από το 1990 και μετά και συνεπώς η προσπάθεια αποκατάστασης ενός ομαλού μεταβατικού σταδίου θα πρέπει να αφορά το σύνολο των πληγέντων.
 
Αναμένουμε από την ΠΟΕΣ να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση χωρίς αποκλεισμούς. Η σημερινή κυβέρνηση διεξάγει έναν αγώνα για μια συνολική αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής που επιβλήθηκε στη χώρα οδηγώντας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην απόγνωση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτη «κόντρα» στρατιωτικών με το υπουργείο Οικονομικών «επί Αριστεράς» -Ποιο το θέμα;

«Πραξικόπημα» από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών: «Ότι πήρατε…πήρατε» λέει στους στρατιωτικούς!