OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Ποιοι και γιατί δεν θέλουν το «χακί Ωνάσειο» που ετοιμάζεται στο 401;

25/09/2012 - 01:01
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο όπου θα γίνονται όλες οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, έχει έτοιμο στα σχέδια το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ,αλλά θα πρέπει να ξεπεράσει τις “αγκυλώσεις” και τα “μικροσυμφέροντα” που ταλαιπωρούν χρόνια τώρα το χώρο της υγειονομικής περίθαλψης και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι συμβαίνει;

Το Ναυτικό και οι γιατροί του φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με την “διακλαδικότητα” και ειδικά στο θέμα του καρδιοχειρουργικού κέντρου που σχεδιάζεται να λειτουργήσει στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Και οι αντιδράσεις δεν εκφράζονται πλέον σε επίπεδο επιχειρημάτων εντός των συσκέψεων που γίνονται για να προχωρήσει το “διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Στο Ναυτικό Νοσοκομείο “έτρεξαν” να προλάβουν εξελίξεις και ήδη έχουν προχωρήσει σε δύο καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Χθες πραγματοποιηθηκε η δεύτερη , «συνδυασμένη επέμβαση αντικατάστασης βαλβίδος και στεφανιαίας παρακάμψεως (μπάϊ μπας) σε μεσήλικα ασθενή με απόλυτη επιτυχία. Η λειτουργία όλης της καρδιοχειρουργικής ομάδας υπήρξε άριστη και συμμετείχαν δύο καρδιοχειρουργοί, ένας καρδιοαναισθησιολόγος, ένας εξωσωματιστής, τρεις εκπαιδευμένες εργαλιοδότριες και τρεις βοηθοί αναισθησιολόγου. Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς είναι ομαλή»αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΝ. Ασφαλώς και αξίζουν συγχαρητήρια στους γιατρούς του ΠΝ για την προσπάθεια .

Υπάρχουν όμως και ενστάσεις. Που προέρχονται από τους συναδέλφους τους στρατού οι οποίοι επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση είναι το διακλαδικό καρδιοχειρουρχικό κέντρο το οποίο λόγω εγκαταστάσεων πρέπει να λειτουργήσει στο 401. 

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο το Ναυτικό “πολεμά” ουσιαστικά τη δημιουργία του διακλαδικού καρδιοχειρουργικού κέντρου στο 401, το οποίο διαθέτει τις πλέον εξαιρετικές υποδομές, καλύτερες ακόμη και από τα “πολιτικά” νοσοκομεία της επικράτειας, το ίδιο το Ωνάσειο αλλά και ανάλογα κέντρα του εξωτερικού.

Τα όσα ακούγονται είναι “σκληρά” ,αλλά το ζητούμενο τώρα δεν είναι η “ανταλλαγή πυρών” μεταξύ των κλάδων των ΕΔ, αλλά να βρεθεί η καλύτερη λύση για τους δικαιούχους όλων των νοσοκομείων των ενόπλων δυνάμεων. Κι αυτή σίγουρα είναι το διακλαδικό καρδιοχειρουργικό κέντρο στο 401.
 

Tags: ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Related Posts

Χαρδαλιάς - Φλώρος
ΥΕΘΑ

Χαρδαλιάς και Φλώρος στο ΕΘΚΕΠΙΧ για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Ρόδο

10/08/2022 - 16:04
ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Συζήτησε θέματα ασφαλείας του NATO με τον SACEUR Στρατηγό Καβόλι [pics, vid]

05/08/2022 - 16:23
ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: «Σπόντες» για Τουρκία και ανατολική Μεσόγειο στον Εσθονό Υπουργό Άμυνας [pics, vid]

04/08/2022 - 21:22

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Αίθριος σε όλη τη χώρα – Που θα φτάσει η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς

Αλγερία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις δασικές πυρκαγιές

Χάρκοβο: Νέα πολύνεκρη επίθεση των Ρώσων – «Θα εκδικηθούμε», υπόσχεται ο Ζελένσκι [vid]

Ουκρανία: Στο Λβιβ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες για την τριμερή με Ζελένσκι και Ερντογάν

Σαν σήμερα: Η ΕΣΣΔ πραγματοποιεί πυρηνική δοκιμή στο ανατολικό Καζακστάν

Τουρκία: Το τέταρτο γεωτρύπανο «Abdulhamid Han» έπιασε δουλειά στο Yorukler – 1

Ουκρανία: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια»

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από ισχυρή έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

Top News

Ρεβίθια: Δεν θα πιστεύετε από πόσες ασθένειες σας προστατεύουν

Αμίνα Χακίμ - My Style Rocks: Έχω καρκίνο, και δεν είναι το χειρότερο πράγμα που μου έχει συμβεί

Εφιάλτης από τη Μόσχα: Υπερδιπλάσια η τιμή του φυσικού αερίου τον χειμώνα στην Ευρώπη

Καιρός - Αρναούτογλου: «Έρχεται έντονη αστάθεια μετά τον τριήμερο καύσωνα»

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert