6,5 εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει το μήνα η συμμετοχή μας στον αποκλεισμό της Λιβύης!!

Και όμως, την ίδια ώρα που η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει περιορίσει δραματικά ακόμη και τις εκπαιδευτικές πτήσεις των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας, την ίδια στιγμή που αποφεύγει να προχωρήσει ακόμη και στην αγορά ανταλλακτικών απαραίτητων για τη λειτουργία των οπλικών συστημάτων, την ίδια αυτή ώρα συμμετέχει πρόθυμα σε μια εκστρατεία που στοιχίζει 6.500.000 ευρώ το μήνα!!!
 
Και φυσικά χωρίς να είναι εμφανές το εθνικό όφελος που τόσο προβάλλεται.
Ο Υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας πριν από λίγο στη Βουλή και αναφέρθηκε στο κόστος της Ελληνικής συμμετοχής: “Αν για οικονομικούς λόγους θα είχαμε δισταγμούς για τη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις; 3μηνιαία συμμετοχή της Ελλάδας με αυτή τη 20 εκ ευρώ, άρα η μηνιαία συμμετοχή λογιστικά είναι της τάξεως των 6-6,5 εκ. ευρώ. Αυτή είναι η δημοσιονομική και οικονομική πλευρά του θέματος.”
 
Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε την επιτροπή ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για τη χώρα μας σε ευαίσθητα θέματα όπως το FIR Αθηνών , τα χωρικά ύδατα και η ΑΟΖ: “αν στρατιωτικά αεροσκάφη στο FIR μας, υποβάλλουν σχέδια πτήσης και ενημερώνουν Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. ΝΑΙ, όλα τα αεροσκάφη που επιχειρούν, υποβάλλουν όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ασφάλεια πολιτικών πτήσεων.”