Καμμένος: «Ο Χουλουσί Ακάρ με προσκάλεσε στην Άγκυρα» – LIVE Η συνέντευξη του ΥΕΘΑ στη ΔΕΘ

Τελευταία Ενημέρωση: 2018-09-11 14:15:25
 

Αυτή τη στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος παραχωρεί συνέντευξη τύπου στο πλάισιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

  Δείτε την συνέντευξη του ΥΕΘΑ ζωντανά:

 
Διαβάστε παρακάτω τα βασικά σημεία της εναρκτήριας ομιλίας του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου:
Ο κ. Ζάεφ είπε χθες ότι τον πονάει η πλάτη του; Κάτι τέτοιο νομίζω. Ακούστε να δείτε η συνεργασία με τον κύριο Τσίπρα είναι τίμια. Θα μελετηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αντίθεση με τη συνεργασία Σαμαρά-Βενιζέλου που ήταν να καλύψει ο ένας της κομπίνας του άλλου. Το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τη διαφωνία μας.
 
Η συμφωνία αυτή μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο που τα Σκόπια παραβιάζουν, εθνότητα δεν υπάρχει σε αυτή τη συμφωνία. Δεν καταλαβαίνουν ότι είτε κερδίσουν το δημοψήφισμα είτε όχι από εμάς εξαρτάται αν θα περάσει. Εντάξει κατέβασαν τα άλογα του Μέγα Αλέξανδρου αλλά γελάει ο κόσμος με τα υπόλοιπα. ΤΟ συμφέρον τους θα ήταν να δεχτούν τις ελληνικές θέσεις. Ούτε μακεδονική εθνότητα ούτε μακεδονική γλώσσα υπάρχει. Αν κάνουν όλες τις συνταγματικές αλλαγές θα επανεξεταστεί εάν πράγματι έχουν κάνει όλα όσα. Το διάστημα, παρότι και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δείχνει να βιάζεται, θα είναι τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2019.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να μιλήσει για τη Θεσσαλονίκη για προνομιακή μεταχείριση όταν όλες οι ομάδες στην Αθήνα έχουν αποκτήσει το δικό τους γήπεδο. Με τον ΠΑΟΚ έχουμε συζητήσεις εδώ και δυο χρόνια.

Δικαίως πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ λέει ότι δεν μπορεί να δίνονται σε όλες τις ομάδες της Αθήνας και σε εμένα να μου ζητάνε ένα ενοίκιο. Έτσι συμφωνήσαμε τον πρωθυπουργό. Θα έπρεπε να γίνει και ένας νόμος που να βοηθάει και την ανέγερση.

Όπως και ο ΠΘ έχει ανακοινώσει η ανακήρυξη της αοζ και εν συνεχεία η συμφωνία με τις γύρω χώρες είναι έτοιμη. Εγώ θα βάλω ένα χρονικό περιθώριο. Μεχρι το Πάσχα θα έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι μέχρι και την ΑΟΖ προς την μεριά της Κύπρου και θα γίνει μονομερής ανακήρυξη. Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να συμφωνήσει. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος. Δεν νομίζω ότι έχει κανένα λόγο η Τουρκία να έρθει σε σύγκρουση με όλες αυτές τις χώρες. Αν δείτε τον επιχειρησιακό χάρτη έχει αναπτυχθεί ο μισός στόλος ακόμη και από τη Βραζιλία υπάρχουν πλοία. Μας απασχολεί πάρα πολύ το θέμα της Επανομής. Υπάρχουν δυο γεωτρήσεις που έγιναν το 1986 και έχουν κλειστεί. Είναι παλιές οι σωληνώσεις. Θα βοηθήσουμε ώστε αυτές οι εξορύξεις φυσικού αερίου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα.
Οχι δεν θα συνταχθούμε τον κυριο Μπουταρη. Μας βάλαν διπλά διπλα στην έκθεση της θεσαλλονικης αλλά δεν συμφωνούμε. Η θεσσαλονικη θέλει έναν δημαρχο που θα πιστέψει στο όραμα της πόλης. Δεν σας κρύβω ότι έιναι από τις πίο ομορφες πόλεις του κόσμου. Εμείς σαν ανεξάρτητοι έλληνες θα βοηθήσουμε
Στο θέμα του ονόματος είναι ξεκάθαρο. Εμείς δεν δεχόμαστε κανένα παράγωγο του ονόματος Μακεδονία. Έντιμα και πολύ καθαρά ήταν κάτι που είχαμε συμφωνήσει μεταξύ μας. Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει. Δεν έχει υπογράψει κάτι ο πρωθυπουργός. Υπάρχει ένα κείμενο που υπέγραψαν οι ΥΠΕΞ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.