Θεοφάνεια 2018: Στην Κάλυμνο Τσίπρας – Καμμένος

Στην Κάλυμνο για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,. Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί αυτή την ώρα την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού και στη συνέχεια θα μεταβεί στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων και της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας, που συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού και εν συνεχεία θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων.

Την απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του, ενώ η εκδήλωση αναγόρευσης του πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Καλύμνου θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας την δρομολόγηση λύσεων.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός. 

Να σημειωθεί οτι ηχηρή ήταν η απάντηση της Τουρκίας στην επίσκεψη Τσίπρα – Καμμένου καθώς με μπαράζ από NAVTEX η υδρογραφική υπηρεσία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προναγγέλλει για αυτή την Κυριακή άσκηση με πυρά στα δυτικά της Καλύμνου, συνεχίζει με στρατιωτικά γυμνάσια στα νότια της Χαλκιδικής και προχωράει σε νέο ναυτικό αποκλεισμό του Καστελόριζου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ