Αβραμόπουλος προς στρατιωτικούς:»Σας ευγνωμονώ,είμαι ένας από σας»

Στην τελευταία ημερήσια διαταγή του ως ΥΕΘΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τα στελέχη των ΕΔ και δηλώνει πλέον μέλος τους.Ίσως να αναμένει ότι η ευχή του διαδόχου του Φ.Φράγκου να τον ξαναδεί ΥΕΘΑ θα γίνει πραγματικότητα.Γιατί το Άμυνας του άρεσε του Αβραμόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τους έξι αυτούς μήνες που είχα την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, μοιράστηκα με όλους σας στιγμές, οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη και την καρδιά μου. Αποχωρώντας, σήμερα, αποκομίζω τις καλύτερες των εντυπώσεων για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε αλλά και για το σθένος, το φρόνημα και το αξιόμαχο του εθνικού αμυντικού μας συστήματος, το οποίο εγγυάται την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Παρά τις περιστάσεις και τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η δημοσιονομική συγκυρία και παρά το γεγονός ότι οι επιπτώσεις έχουν ήδη γίνει αισθητές σε σας και τις οικογένειές σας, δεν υποστείλατε τη σημαία του καθήκοντος και στέλνετε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, περηφάνιας και αντοχής στη δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.

Καθ’όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καταφέραμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε κεκτημένα του κλάδου των στρατιωτικών αλλά και του πολιτικού προσωπικού, με γνώμονα τη διασφάλιση της αξιοπρέπειας των στελεχών μας.

Στο αμυντικό πεδίο, με στοχευμένες κινήσεις, δηλώσαμε την παρουσία μας, ως σταθερού και σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, τιθέμενοι στην υπηρεσία της ειρήνης, της συνεργασίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Εκπέμψαμε μήνυμα σιγουριάς, αυτοπεποίθησης και ισχύος, προς πάσα κατεύθυνση αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας προς τις δοκιμαζόμενες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, υιοθετήσαμε πολιτικές διαφάνειας, εξοικονόμησης πόρων και χρηστής διαχείρισης.

Στο δε επιχειρησιακό επίπεδο, σταματήσαμε κάθε περιττό νέο εξοπλισμό, ενώ διασφαλίσαμε την συντήρηση των σημαντικών αμυντικών υποδομών μας, συνάμα δε ενισχύσαμε το κύρος του αμυντικού μας συστήματος, το οποίο, χάρις σε όλες και όλους σας, διατηρεί μια ξεχωριστή θέση σε παγκόσμια κλίμακα.

Αλλά το έργο στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν τελειώνει ποτέ και στην καρδιά του βρίσκεσθε εσείς, τα στελέχη όλων των βαθμίδων, γυναίκες και άνδρες, οι οποίοι με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια, εθνική ευαισθησία και αίσθηση του πατριωτικού σας καθήκοντος, καθημερινά επιτελείτε στο ακέραιο την εθνική σας αποστολή.

Αυτήν την άλλη Ελλάδα έζησα μαζί σας.

Την Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής, των αξιών και της προσφοράς.

Ως πολιτικός προϊστάμενός σας αλλά και ως Έλλην πολίτης, σας εκφράζω σήμερα το δημόσιο έπαινο και την ευγνωμοσύνη μου και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την συνεργασία μας και να σας διαβεβαιώσω, ότι η μεγάλη αυτή οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποκτήσει ένα ακόμα μέλος.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες στην στρατιωτική σας ηγεσία για το υψηλό επίπεδο διοίκησης που ασκεί και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Συνεπής και αφοσιωμένη στο καθήκον της η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή της, ανταποκρινόμενη στις επιταγές της πολιτείας, της Δημοκρατίας, της πατρίδας.

Ευχόμενος στον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο επιτυχία στα καθήκοντά του και σε όλους εσάς υγεία και δύναμη σε προσωπικό, οικογενειακό και σε επαγγελματικό επίπεδο, σας αποχαιρετώ με τα καλύτερα και ειλικρινέστερα αισθήματα βαθιάς εκτίμησης, αναγνώρισης του έργου σας και αληθινής αγάπης.

Δημήτρης Αβραμόπουλος