Αεροσυνοδοί …στο υπουργείο Άμυνας!

500 υπαλλήλους από τον ΟΣΕ και 100 από την Ολυμπιακή θα δεχτεί ως μεταταχθέντες το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αν και προσπάθησε να πάρει ειδικότητες που πραγματικά χρειάζονται στη λειτουργία του υπουργείου Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων δεν απέφυγε …τα παράδοξα. Ανάμεσα στους 100 υπαλλήλους της ΟΑ,περιλαμβάνονται και 42 αεροσυνοδοί!
Η αξιοποίηση των αεροσυνοδών είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας. Κάπου θα τακτοποιηθούν. Το μεγαλύτερο θέμα που προβληματίζει είναι η επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Άμυνας αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που θα μεταταχθούν από τον ΟΣΕ και την ΟΑ θα παίρνουν περισσότερα χρήματα από τους νέους συναδέλφους τους ,αφού θα λαμβάνουν και μέρος των αποδοχών που ελάμβαναν στην παλιά τους υπηρεσία.Κι αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει τριβές και γκρίνιες.
Σύμφωνα με πληροφορίες,η κυβέρνηση αποφάσισε  να υπάρξει ένα νομοσχέδιο “σκούπα” για όλες τις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με το οποίο αποφασίζεται να μπει οριζόντιο πλαφόν στις αμοιβές που υπάρχουν στις ΔΕΚΟ. 

Με βάση αυτό το νομοσχέδιο, το μοντέλο του ΟΣΕ θα εφαρμοστεί σε άλλες 52 ΔΕΚΟ και θα προβλέπει δηλαδή πλαφόν στις δευτερεύουσες αμοιβές 8% με 10% πάνω από τους βασικούς μισθούς, ενώ θα προβλέπει και πλαφόν στις ετήσιες απολαβές που δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.Αυτό σημαίνει ότι όσοι μεταταχθούν στο υπουργείο Άμυνας θα λαμβάνουν σαφώς μεγαλύτερο μισθό από τους συναδέλφους τους.