Αλήθειες και ψέμματα για τα …»χουντο-μπερδέματα»

Το δημοσίευμα που επιχειρεί να εμπλέξει τον πρώην Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο στο «χουντο-σήριαλ»,αποτελεί εξέλιξη που δείχνει ότι κάποιοι κύκλοι επιθυμούν τη συντήρηση αυτού του αρρωστημένου κλίματος.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ είναι γνωστό ότι είχε συγκρουσιακή σχέση με το περιβάλλον Μπεγλίτη,μέσω του οποίου είχαν διαρρεύσει διάφορες φήμες.

Ο Φράγκος «κατηγορείται» ότι:

•Το 1973 ως Αρχηγός της Σχολής είχε εμπλακεί σε επεισόδιο προπηλακισμού συναδέλφου του. Ο ίδιος όταν τον ρωτούσαν έλεγε ότι με τον συγκεκριμένο Εύελπι που έλεγαν ότι προπηλακίστηκε έχουν άριστη σχέση και «μιλάνε στο τηλέφωνο».

•Παρενέβη για να μην τιμωρηθεί ο Εύελπις μετά από τη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ο Φράγκος έφυγε τη 1η Νοεμβρίου,δεν είναι σαφές αν αυτό το τετραήμερο που μεσολάβησε έγινε κάποια ενέργεια για να τιμωρηθούν Ευέλπιδες. Από το περιβάλλον του πρώην Α/ΓΕΣ λένε πάντως ότι «ο κ.Μπεγλίτης δεν ζήτησε ,ούτε διέταξε να γίνει κάτι για το θέμα της παρέλασης και τους Ευέλπιδες».

•Διευκόλυνε …την είσοδο αποστράτων στο ΥΕΘΑ. Αν θυμόμαστε καλά -και θυμόμαστε- το σύστημα Μπεγλίτη εκείνη την ημέρα …έσταζε μέλι για τον Φράγκο, που είχε κατέβει στο προαύλιο και είχε ηρεμήσει τους απόστρατους. Για τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ είχαν να πουν τα άσχημα. Τώρα φαίνεται ότι τα γυρνάνε.

Το ερώτημα είναι ένα και απλό:
•Είναι δυνατόν το 2011 τα πολιτικά κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που φαίνεται ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την υπόθεση να κυνηγάνε …σταγονίδια και …»χουνταίους» στις ΕΔ; Κι αν πράγματι είχαν ξεμείνει κάποιοι, γιατί από το 1981 έως το 1989 ,από το 1993 έως το 2004 και από το 2007 έως και πριν μερικές εβδομάδες, που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να τελειώσει αυτή την υπόθεση;Δεν πρόλαβε;