Ανεύθυνα δημοσιεύματα για τα Abrams,στραπατσάρησαν την εικόνα της χώρας.

Τεράστια ζημιά έκαναν τα συνεχή δημοσιεύματα συγκεκριμένων εντύπων και διαδικτυακές αναρτήσεις,οι οποίες …ανακοίνωσαν την προμήθεια 400 αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ!

Οι πληροφορίες αναδημοσιεύτηκαν στον αυστριακό Τύπο ,ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με λαϊκίστικο τρόπο τα όσα έγραψαν κάποιοι στην Ελλάδα.

Όπως γράφει ο Λ.Δημάκας στα ΝΕΑ, η υπόθεση αυτή στραπατσάρησε την εικόνα της χώρας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.
Δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου για δήθεν αγορά από την Αθήνα 400 μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων μάχης διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος με σχετική του ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ».

Όπως επισημαίνει ο κ. Μόσιαλος, τα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν υπήρξε καν σκέψη για μια τέτοια αγορά, η οποία θα επιβάρυνε εκ νέου τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε φήμες που είχαν κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα, στη βάση πληροφοριών του περιοδικού «Ελληνική Αμυνα και Τεχνολογία», για επικείμενη προμήθεια στην Ελλάδα , 400 μεταχειρισμένων αμερικανικών αρμάτων μάχης τύπου «M1 A1-Abrams», των οποίων η μεν τιμή εμφανιζόταν πολύ χαμηλή, όμως ιδιαίτερα ακριβές θα απέβαιναν οι συμφωνίες συντήρησης.

Η «Ντερ Στάνταρντ» σημειώνει παράλληλα πως, ήδη πριν μήνες, ο Έλληνας υπουργός Αμυνας είχε ανακοινώσει «κολοσσιαίες» περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, που όμως, παρά τις μειώσεις κατά 25% στις λειτουργικές δαπάνες, θα εξακολουθούσε να παραμένει πολύ υψηλότερος του μέσου όρου στις χώρες του ΟΟΣΑ, όπου ανέρχεται γύρω στο 1,7% του ΑΕΠ.

Το θέμα ανακινήθηκε με ανακοίνωση του Κόμματος των Ελευθέρων, στην οποία ο ευρωβουλευτής του Αντρέας Μέλτσερ, ζητούσε επιτακτικά από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), αποσαφηνίσεις για το εάν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα προτίθεται να αγοράσει εκατοντάδες αμερικανικά άρματα μάχης.