Απόψε το πόρισμα για την Ευελπίδων στον Αβραμόπουλο

Προσπάθεια να αποφορτίσει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις ΕΔ από τα όσα έγιναν στη Σχολή Ευελπίδων τη 17η Νοεμβρίου,καταβάλει ο ΥΕΘΑ Δημ.Αβραμόπουλος.Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο ΥΕΘΑ είπε ότι το πόρισμα της έρευνας θα του υποβληθεί απόψε και πρόσθεσε:

“Όλα όσα συνόδευσαν το περιστατικό αυτό δεν έχουν βάρος και πολύ μεγάλη σημασία. Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, έχει εμπεδώσει τη δημοκρατία, τα συντεταγμένα θεσμικά της όργανα με πρώτες τις ένοπλες δυνάμεις είναι ταγμένες στο να υπηρετούν τη συνταγματική τάξη. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος ανησυχίας.
Επειδή γράφτηκαν και κάποια πράγματα σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και της γειτονικής χώρα, θα έλεγα να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Αναφέρονται σε μια χώρα που μπορεί να έχει τα προβλήματά της, να αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, αλλά έχει μια εμπεδωμένη δημοκρατία που διασφαλίζει από όλες τις πλευρές την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.
Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούμε. Και εγώ δεν σας κρύβω ως πολιτικά υπεύθυνος και προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έχω την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα ζήτημα. Το δε περιστατικό αυτό ελέγχεται, γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, διερευνάται στην έκταση και στο βάθος που μπορεί να έχει.
Πρώτη μου εκτίμηση όμως είναι ότι δεν είναι τόσο σημαντικό που να μας ανησυχεί. Ωστόσο ως περιστατικό από μόνο του είναι βαρύ στο χώρο που εκδηλώθηκε και με τον τρόπο που αυτό διαδραματίστηκε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert σε πρώτη φάση η ποινή για τον Εύελπι θα είναι η αφαίρεση της αρχηγίας και 20 μέρες φυλακή.