Αποστολή «κυκλώστε το ΥΕΘΑ» για τους απόστρατους.

Οι πληροφορίες λένε ότι μόνο από τη Θεσσαλονίκη κατέβηκαν 18 πούλμαν με απόστρατους για να συμμετάχουν στη συγκέντρωση έξω από το ΥΕΘΑ!Οι εκτιμήσεις των Ενώσεων Αποστράτων κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη συγκέντρωση αποστράτων.Το μέγεθος είναι ανάλογο της αγανάκτησης που κυριαρχεί στο χώρο των απόστρατων αλλά και των εν ενεργεία.

Οι συνεχείς περικοπές του εισοδήματος των στρατιωτικών έχουν προκαλέσει εκρηκτικό κλίμα στις ΕΔ και μόνο η έμφυτη πειθαρχία που χαρακτηρίζει τους στρατιωτικούς δεν έχει επιτρέψει στην αγανάκτηση να εκδηλωθεί. Οι απόστρατοι θα φωνάξουν σε λίγες ώρες και για τους εν ενεργεία που θα βρίσκονται μέσα στο κτίριο του ΥΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων.αλλά και για όσους υπηρετούν σε κάθε γωνιά της χώρας.

Δεν θα είναι εύκολη ημέρα. Ούτε για τον ΥΕΘΑ και το επιτελείο του,αλλά ούτε και για τους απόστρατους που όπως και να το κάνουμε με …διαδηλώσεις δεν είχαν ποτέ σχέση. Και ούτε μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι η Ελληνική Πολιτεία θα τους επιφύλασσε τέτοια μεταχείριση και θα τους οδηγούσε στους δρόμους με πανό και πλακάτ να διεκδικούν το αυτονότητο δικαίωμα να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Οι απόστρατοι έχουν δεσμευτεί να μην κλείσουν την Μεσογείων. Ο όγκος των διαδηλωτών αν επαληθευτούν οι προβλέψεις θα είναι τέτοιος που δύσκολα θα μπορέσει να χωρέσει μπροστά στη κεντρική πύλη του ΥΕΘΑ. «Αν είμαστε τόσοι πολλοί …θα το περικυκλώσουμε», έλεγε μεταξύ σοβαρού κι αστείου απόστρατος.