Βενιζέλος-Αβραμόπουλος για Λιβύη.

Ταύτιση απόψεων για την ελληνικη παρουσία στη Λιβύη,μεταξύ του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Δημήτρη Αβραμοπουλου. Ο πρώτος τον ενημέρωσε ο δεύτερος δήλωσε ικανοποιημένος.

«Έχουμε δηλώσει στο ΝΑΤΟ ποιες είναι οι δυνατότητες που θέτουμε στη διάθεσή του, όταν αναπτύξει τις δικές του επιχειρήσεις και στο μεταξύ, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα χωρών -συμμάχων και φίλων- που ζητούν υποστηρικτικού χαρακτήρα διευκολύνσεις στο ελληνικό έδαφος.

Κινούμαστε πάντα στο πλαίσιο της έννομης τάξης και του ελληνικού Συντάγματος και ως εκ τούτου παρέχουμε διευκολύνσεις οι οποίες είναι απολύτως εναρμονισμένες με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, ισχύει αυτομάτως στην ελληνική έννομη τάξη με ισχύ που υπερβαίνει αυτή του τυπικού νόμου»,είπε ο κ.Βενιζέλος.

«Είναι ξεκάθαρο, ότι η Ελλάδα δεν επιχειρεί στρατιωτικά στην περιοχή, συνεισφέρει επικουρικά με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις, πάντοτε προσβλέποντας ο ρόλος της, μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ και των υποχρεώσεών της προς την Ευρώπη, να είναι σταθεροποιητικός, στην προσπάθεια, που γίνεται απ΄ όλους, για να αποκατασταθεί η τάξη στην ευρύτερη περιοχή. Και το κυριότερο, χώρες όπως η Λιβύη, να βρουν το δρόμο για τον εκδημοκρατισμό»,δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος.