Βενιζέλος για τους προκατόχους του στο ΥΕΘΑ: «Ας πρόσεχαν»!

“Ας πρόσεχαν”! Έτσι απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε αποστροφή της ομιλίας του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή στην οποία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,διερωτήθηκε “που βρίσκονται οι πρώην ΥΕΘΑ”. Εννοούσε βεβαίως ότι το πολιτικό τους μέλλον μετά από τη θητεία τους στο ΥΕΘΑ δεν ήταν λαμπρό. Αντιθέτως.

“Ο καθένας είναι μία χωριστή περίπτωση και ο καθένας, όταν ασκεί εξουσία, πρέπει να προσέχει. Ας πρόσεχαν. Εγώ προσέχω πολύ. Αν το ερώτημά σας είναι πού θα βρεθεί ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αυτό ελπίζω να είναι ένα ερώτημα που θα έχει μία καλή απάντηση, εάν σας ενδιαφέρει αυτό. Αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει προσωπικά, γιατί δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό μου μέλλον, με ενδιαφέρει πάρα πολύ να υπερασπιστώ το πολιτικό παρόν της χώρας και να διασώσουμε ό,τι μπορούμε από το πολιτικό μας παρελθόν”, απάντησε στην ομιλία του ο Ε.Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος που έχει βρεθεί να υερσπίζεται συνεχώς τη σύμβαση που υπέγραψε για τα Ναυπηγεία υποστήριξε ότι “προσπαθήσαμε να σώσουμε την εθνική ναυπηγική υποδομή, τα χρήματα που είχαν καταβληθεί χωρίς αντίκρισμα, να σώσουμε τις παραγγελίες του Πολεμικού Ναυτικού, να σώσουμε το δημόσιο χρήμα μέσα από καθυστερήσεις και αντιφάσεις ετών. Δεν λέω με κακό σκοπό. Λέω πάντως ότι αυτό ήταν το αποτέλεσμα”.

Θα κάναμε τις ίδιες επιλογές, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι δεσμεύσεις; Είχαμε λόγο να τις κάνουμε; Όχι. Είναι το σημαντικότερο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τα υποβρύχια; Όχι. Ούτε οικονομικά ούτε επιχειρησιακά. Τα προγράμματα των μαχητικών αεροσκαφών είναι σημαντικότερα. Τα προγράμματα των ελικοπτέρων είναι σημαντικότερα. Τα προγράμματα των αρμάτων εξίσου σημαντικά. Τα προγράμματα επικοινωνιών και πληροφορίας είναι επιχειρησιακά κρισιμότερα.