DEFENSYS: Αύριο τα εγκαίνια από σήμερα τα συνέδρια και οι επαφές

Αύριο στις 17:30 ,εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η 1η Διεθνής Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας, «DEFENSYS» 2010, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από την 28η ως την 31η Οκτωβρίου 2010.
Η έκθεση «DEFENSYS» διοργανώνεται από τη ΔΕΘ ΑΕ, τη HELEXPO ΑΕ και το Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο (ΔΙΠΕΚ) υπό την αιγίδα και με την πλήρη υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος και συμπίπτει με την τριήμερη εθνική εορτή της Ελλάδος και τη στρατιωτική παρέλαση.
Παρόντες στη DEFENSYS 2010 ως εκθέτες με περίπτερο είναι διεθνείς οργανισμοί όπως οι NATO/NAMSA και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σε ειδικό Περίπτερο παρουσιάζεται η πρώτη Διεθνής Αποστολή Επιβολής και Διασφάλισης της Ειρήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1897 με τη συμμετοχή επτά χωρών.

Στο πλαίσιο της DEFENSYS πραγματοποιήθηκε σήμερα το συνέδριο της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ),με θέμα «Η συμβολή της αμυντικής βιομηχανίας στην ελληνική οικονομία και ασφάλεια». Στην κεντρική ομιλία του συνεδρίου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ένας βασικός λόγος για τη διοργάνωση της Defensys είναι να δώσει τη δυνατότητα στις εγχώριες επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους. Στόχος, είναι να λειτουργήσει η έκθεση και ως ένα μεγάλο Partenariat για σύναψη συμφωνιών και συνεργασιών. «Οι συμμετοχές καθιερώνουν την έκθεση ως ένα έγκυρο εκθεσιακό βήμα από την πρώτη διοργάνωση και είμαι πολύ ευτυχής, που αυτό γίνεται στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) κ. Γιώργος Τρουλλινός από την πλευρά του, επισήμανε ότι οι προβλέψεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου «Υπηρεσιακή Εξέλιξη & Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων-Θέματα Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και Συναφείς Διατάξεις» βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, αναφέροντας ότι ελήφθησαν υπόψη και οι επίσημα διατυπωμένες θέσεις της Ένωσης για τη ρύθμιση των εκκρεμών συμβάσεων.

Την Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος θα διοργανώσει στο πλαίσιο της DEFENSYS ημερίδα-φόρουμ υψηλού επιπέδου, -έχουν προσκληθεί Υπουργοί Αμύνης, Επίσημες Αποστολές, κρατικοί φορείς και εκπρόσωποι βιομηχανιών αμύνης- με θέμα «Προγράμματα Πολεμικού Εξοπλισμού ή Ανταγωνισμός εντός του Παρόντος Διεθνούς Οικονομικού Κλίματος».