ΔΝΤ και Ένοπλες Δυνάμεις.Τι είπε ο Βενιζέλος στη Βουλή για τη σχέση τους.

Το ΔΝΤ δεν θα καθορίσει το μέγεθος των ελληνικών ΕΔ και αυτό αφορά και στον αριθμό των ΕΠΟΠ,διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος ,απαντώντας σε ερώτηση του Γιάννη Δημαρά και του Βασίλη Οικονόμου στη Βουλή.

“Κατ’ αρχάς διευκρινίζεται ότι οι πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να απαιτούν τη μείωση του αριθμού των στελεχών των Ε.Δ. κατά 30% είναι απολύτως ανακριβείς”, υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος και πρόσθεσε:

“ Η τρόικα δεν ασχολείται με τα θέματα αυτά. Μπορεί να έχουμε περιορισμένη δημοσιονομική κυριαρχία λόγω κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής άμυνας έχουν εκφύγει από την αρμοδιότητα της Κυβέρνησης και της Βουλής και έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναληθές είναι και το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει δήθεν στρατό 200.000 στελεχών. Τα επαγγελματικά στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με το πολιτικό προσωπικό είναι περίπου 80.000.

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετέχουμε σε μια πανεθνική προσπάθεια για τη δημοσιονομική ανασυγκρότηση και η συμβολή μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αναδιοργανώνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για να είναι σύγχρονες και λειτουργικές και κυρίως κάνουμε μια βαθιά τομή στα εξοπλιστικά προγράμματα, για λόγους διαφάνειας αλλά και εκλογίκευσης. Δεν τίθεται τέλος κανένα απολύτως ζήτημα απόλυσης υπηρετούντων ΕΠΟΠ. Οι λόγοι για τους οποίους απολύονται λόγω ακαταλληλότητας οι ΕΠΟΠ περιγράφονται επακριβώς στο άρθρο 13 του Ν. 2939/2001, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.3036/2002”,κατέληξε ο ΥΕΘΑ.