ΔΝΤ προς Ευρωζώνη: «Σώστε την Ελλάδα,να αποφύγουμε το ντόμινο»!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε τις χώρες της Ευρωζώνης να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη σωτηρία της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθούν καταστρεπτικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία.

Οι Times χαρακτηρίζουν τη προειδοποίηση του Τζον Λίπσκι, επικεφαλής του ΔΝΤ, ως “σοκ” για την Ευρωζώνη . Το ΔΝΤ έδωσε στη δημοσιότητα μια ανάλυση της κατάστασης του ευρώ, σήμερα το απόγευμα στην οποία αναφέρεται ότι, χωρίς επιπλέον μεταρρυθμίσεις, ένα φαινόμενο ντόμινο θα μπορούσε να πλήξει τα κυριότερα έθνη της ευρωζώνης και φυσικά τη παγκόσμια οικονομία.

“Η κρίση στην περιφέρεια της Ευρωζώνης απειλεί να συντρίψει τις ευνοϊκές προοπτικές», ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Η παρέμβαση του ΔΝΤ ήρθε μετά από την παρατεταμένη συζήτηση που γίνεται για το αν θα αποδεσμευτεί ή όχι η δόση των 12 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Η καθυστέρηση στην έγκριση προκάλεσε κραδασμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές σήμερα το πρωί με το ευρώ να χάνει έδαφος έναντι του δολαρίου και τις μετοχές των τραπεζών να πέφτουν.

Όλοι βέβαια προσβλέπουν στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από την Ελληνική Βουλή και οι Times γράφουν ότι “η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο της Ελλάδας”.