«Δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ ακόμη κι αν φύγει η Ελλάδα»,λέει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ διαβεβαίωσε από τις Κάννες ότι το Παρίσι και το Βερολίνο «δεν θα εγκαταλείψουν το ευρώ» ακόμα και αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να το κάνει και πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι ¨εξαιρετικά δύσκολη». 

   

«Αν ο ελληνικός λαός πει πως δεν επιθυμεί «η χώρα του να μείνει στη ζώνη του ευρώ «θα το σεβαστούμε, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε το ευρώ», υπογράμμισε η κ. Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

   

«Είμαστε προετοιμασμένοι», απάντησε η καγκελάριος σε ερώτηση για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Αθήνα. 

   

Αναφερόμενη στην προοπτική δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η Μέρκελ εκτίμησε πως η «ψυχολογική» κατάσταση είναι άσχημη και απαίτησε «να επιταχυνθεί» η εφαρμογή των δίκαιων αποφάσεων της συνόδου κορυφής στα τέλη Οκτωβρίου. 

   

Η ίδια τόνισε πως η συνάντηση που είχε με τον ‘Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ήταν «δύσκολη».

   

«Ηταν σκληρή», κατέληξε η Μέρκελ, σε τόνο ιδιαίτερα σοβαρό. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

  Κόλαση!Έτοιμοι να μας πάνε ΑΜΕΣΑ στη δραχμή Μέρκελ-Σαρκοζί

  Μπεγλίτης κατά Γαλλίας-Γερμανίας στηρίζει Παπανδρέου