Der Spiegel-Άκης δεύτερος γύρος. Ποιος «γαλάζιος» υπουργός είχε «κρεμάσει» το Spiegel;

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel επαναφέρει στο σημερινό του τεύχος το θέμα της αγοράς τεσσάρων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,κάνοντας λόγο για «μίζες» 55 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το περιοδικό , η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία αυτών των χρημάτων τα οποία δόθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία HDW και τη θυγατρική της Ferostaal.
Οι δύο εταιρείες είχαν δημιουργήσει την «ομάδα Α» η οποία αποστολή είχε να προχωρήσει στις δωροδοκίες ανώτερων Ελλήνων αξιωματούχων ώστε να προχωρήσει η παραγγελία τεσσάρων νέων υποβρυχίων ,αλλά και ο εκσυγχρονισμός παλαιότερων.
Το περιοδικό εμπλέκει το όνομα του πρώην ΥΕΘΑ Άκη Τσοχατζόπουλου ,ο οποίος σύμφωνα με τους συντάκτες του αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Να σημειωθεί ότι το ίδιο περιοδικό είχε εμπλέξει το όνομα του Α.Τσοχατζόπουλου για ανάλογη υπόθεση και στην αγορά των αρμάτων μάχης Leopard. Τότε ο κ.Τσοχατζόπουλος είχε προσφύγει στη Γερμανική Δικαιοσύνη και το περιοδικό είχε αναγκαστεί να έρθει σε συμβιβασμό μαζί του, αφού ο «πληροφοριοδότης» του, στέλεχος της ΝΔ και μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή τους «κρέμασε» και δεν πήγε να καταθέσει!