Δέσμευσαν το σπίτι του Α.Τσοχατζόπουλου, τού απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα

Εντολή για την δέσμευση του ακινήτου της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου έδωσε ο εφέτης Θ. Κανελλόπουλος μετά την απολογία του πρώην υπουργού ‘Ακη Τσοχατζόπουλου για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Στον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας επιβλήθηκαν, επίσης, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και της καταβολή χρηματικής εγγύησης ποσού 150 χιλιάδων ευρώ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κλήθηκε σε απολογία, καθώς κρίθηκε ανειλικρινής η δήλωση «πόθεν έσχες» (του έτους 2010 για τη χρήση του 2009), έπειτα από  επανέλεγχο με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την αρμόδια επιτροπής της Βουλής.

Στο πόρισμα που διαβιβάστηκε στην Δικαιοσύνη, ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται να έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, εκ των οποίων τα 150.000 αφορούν στη λήψη δύο δανείων.

 Για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει δηλώσει ότι αναφέρεται στο «πόθεν έσχες» του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ο ίδιος έχει θέσει στην διάθεση της Βουλής όλα τα στοιχεία με βάση τα οποία δικαιολογεί όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Κύκλοι του πρώην υπουργού αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή.