Διαφήμιση της τάφρου του Έβρου εντός Βουλής!Τα είπαν όλα!

Την χρησιμότητα της τάφρου του Έβρου,δεν θα την κρίνουμε εμείς.Υπάρχουν άλλοι …”δημοσιογράφοι-στρατηγοί”,για να το κάνουν. Όχι επειδή δεν έχουμε άποψη,αλλά επειδή πιστεύουμε ότι σε τέτοιου είδους θέματα η πολύ δημόσια κουβέντα και η …διαφήμιση μόνο κακό κάνουν.Όταν κάνεις τέτοιες κινήσεις,καλό είναι να μην μιλάς πολύ. Γι΄ αυτό και η κριτική που είχαμε ασκήσει στον Α/ΓΕΣ,είχε σχέση με τα πολλά και διάφορα που είχαν γραφτεί και ειπωθεί.

Τι να σου κάνει όμως ο Α/ΓΕΣ, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές και ο ΥΕΘΑ κάνουν το θέμα …σήριαλ. Δυο βουλευτές του ΛΑΟΣ, έκαναν ερώτηση στον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη με θέμα τη τάφρο.

Και τον ρώτησαν αν θα κάνει κάτι για να σταματήσει τα αρνητικά σχόλια στον Τύπο (!) και αν θα απονείμει εύσημα σ΄ όσους ενεπλάκησαν στην σχεδίαση και κατασκευή της τάφρου! Δεν προτείνουν βέβαια,τρόπους για να σταματήσουν τα αρνητικά σχόλια.

Ο ΥΕΘΑ απάντησε όπως είχε υποχρέωση να κάνει στους δύο βουλευτές, με τόσο αναλυτικό τρόπο που κανονικά θα πρέπει να προβλημάτισε τους ερωτώντες συναδέλφους του. Διαβάστε λοιπόν την απάντηση του κ.Μπεγλίτη για να μάθετε …τα πάντα για την τάφρο:

“Το εν λόγω έργο υποδομής εντάσσεται στο πλαίσιο του αμυντικού σχεδιασμού και είναι έργο πολλαπλής χρήσης που αυξάνει την αμυντική μας ικανότητα και παράλληλα δημιουργεί οφέλη κοινωνικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα από στρατιωτικής απόψεως:

(1) Συμβάλλει αποφασιστικά στον αποτελεσματικότερο έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης.

(2) Παρέχεται σημαντική εξοικονόμηση στρατιωτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης τουρκικής επιθετικής ενέργειας.

(3) Ισχυροποιείται η αμυντική τοποθεσία και εξασφαλίζεται η έγκαιρη προειδοποίηση σε στρατηγικό επίπεδο σε περίπτωση προετοιμασίας του αντιπάλου για επιθετική ενέργεια, καθόσον η διάβαση δυο διαδοχικών κωλυμάτων (Έβρου ποταμού και αντιαρματικής τάφρου) απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων, μεγαλύτερο χρόνο προετοιμασίας και δύναται να αποτελέσει χώρο καταστροφής των εχθρικών δυνάμεων.

(4) Δεν είναι εφικτή η γεφύρωσή της με τα διατιθέμενα από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα γεφύρωσης κωλυμάτων.

Επιπλέον, από κοινωνικής απόψεως:

(1) Η εκτιμώμενη χωρητικότητα της υπόψη τάφρου με πλήρη πλήρωση (27.230.000 κμ) αγγίζει αυτήν ενός μέσου φράγματος, καθιστώντας την βασικό ταμιευτήρα νερού για την άρδευση της περιοχής.

(2) Η παράλληλη χρήση θηροφραγμάτων στην υπόψη τάφρο δίνει τη δυνατότητα της ελεγχόμενης πλήρωσής της με ύδατα των ποταμών Άρδα, ‘Έβρου, Ερυθροποτάμου και των υπαρχόντων ταμιευτήρων, καθιστώντας την μείζον αρδευτικό έργο για την περιοχή, η οποία είναι κατεξοχήν αγροτική.

(3) Θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

(4) Αποτελεί κύριο αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή του ‘Έβρου με εκτιμωμένη παροχή 250-300 κμ/sec, μέγεθος που επιτρέπει την ανακούφιση των περιοχών που πλήττονται από πλημμύρες κάθε έτος.

(5) Οι διαστάσεις της τάφρου (πλάτος στέψης 30 m) σε συνδυασμό με την ελεγχόμενη τοπικά στάθμη υδάτων της, επιτρέπει την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων σε αυτή, όπως κωπηλασία, canoe kayak, κ.α., παρέχοντας τη δυνατότητα να αναπτυχθούν αθλήματα που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο σε περιοχές πολύ μακριά από τη θάλασσα, χωρίς επιπλέον κόστος.

(6) Θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης γύρω από αυτό, υποδομών ήπιας αναψυχής, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες”.

Αν έχετε άλλες απορίες μην ανησυχείτε. Το ΥΕΘΑ μπορεί να σας τις λύσει…