Διαφοροποίηση Ραγκούση για το κόψιμο σε συντάξεις μέσω…Στέφανου Μάνου!

Ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης,εκφράζει τη διαφοροποίησή του για τις περικοπές στις συντάξεις …μέσω Στέφανου Μάνου! Πως το κάνει αυτό; Με μήνυμά του στο twitter το οποίο ο ΑΝΥΕΘΑ πολύ συχνά χρησιμοποιεί,μας προτρέπει να διαβάσουμε την άποψη του Στέφανου Μάνου,γιατί όπως λέει:

Διαβάστε λοιπόν τι λέει ο Στέφανος Μάνος:

«Την περασμένη Πέμπτη αντέγραψα την ακόλουθη πληροφορία: Γράφει ο Μάνος Ματσαγγάνης στο τελευταίο του βιβλίο «Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς» στη σελίδα 208: «Εξ αιτίας του πελατειακού κατακερματισμού, η ίδια εισφορά δίνει στο ΙΚΑ σύνταξη €500 ευρώ στα 65, ενώ στο ΤΑΠ-ΟΤΕ €1.500 στα 55.»

Τα €1.500 στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και αλλού προσπάθησε το ΠΑΣΟΚ να προστατέψει τις τελευταίες μέρες (την ίδια στιγμή που ο κ. Λοβέρδος έγραφε τα ωραία του λόγια περί Ελληνικής ανόρθωσης) και τελικώς έπεισε τη Ν.Δ. και τον κ. Παπαδήμο.

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα περικοπούν ΟΛΕΣ οι συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300€ κατά 12% αντί να περικοπούν ΜΟΝΟ οι συντάξεις των ευγενών ταμείων κατά 20%. Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου διαιωνίζει την αδικία. Περικόπτεται το ίδιο η σύνταξη εκείνου που συνεισέφερε -σε όλη του την εργασιακή ζωή- 3 φορές περισσότερα από τον συνταξιούχο των ευγενών ταμείων. Περικόπτεται το ίδιο η σύνταξη εκείνου που την πήρε στα 65 με εκείνον που την πήρε στα 55. Περικόπτεται το ίδιο η σύνταξη του υπερήλικα που δεν μπορεί πια να εργαστεί για να συμπληρώσει το εισόδημα του με τη σύνταξη εκείνου που στα 56 του μπορεί ακόμη να εργαστεί.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παραμένουν αδιόρθωτοι προστάτες των κομματικών συντεχνιών σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Το δυστύχημα είναι ότι και ο κ. Παπαδήμος συμπράττει.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ψήφισαν το νέο μνημόνιο. Μην κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι άλλαξαν. Μια τακτική κίνηση έκαναν για να σωθούν για να συνεχίσουν να προστατεύουν τους πελάτες τους σε βάρος της κοινωνίας».